Torsdagstippet: Find adressen på din router

Hvis du indimellem hjælper andre med at opsætte eller ændre i opsætningen på deres routere, har Vista gjort det nemt for almindelige brugere at finde adressen uden at skulle gætte sig frem.

Hvis man vil åbne for en port i sin router eller ændre navnet på sin trådløse forbindelse, skal man logge ind på routerens administrationsside.

De forskellige firmaer, der sælgere routere, vælger ofte en af flere standardadresser, og det er derfor ofte nemt for erfarne brugere at finde denne administrationsside.

Dog kan man som almindelige bruger, der ikke piller ved sin router hele tiden, godt have svært ved at huske, om routeren nu hed 192.168.0.1 eller 10.0.0.1. Vista giver os derfor en lille smutvej til routeren, så man ikke skal huske alle disse lange underlige adresser.

Genvejen findes ved at åbne 'Kontrolpanelet' og vælge 'Netværks- og delingscenter'. Oppe i højre hjørne vælger man 'Vis hele kortet'.

Der kommer et skærmbillede frem, som repræsenterer det lokale netværk som computeren befinder sig i. Højreklik på routeren, ofte kaldet Gateway, og vælg 'Vis enhedens webside'.

Så åbner administrationssiden, og du kan logge ind. Har du ikke ændret kodeordet, kan det ofte læses i manualen til routeren.

Det anbefales dog at ændre det, da din router ellers er nem at bryde ind i udefra. Men nu kan du ændre de ting, som du ønsker, uden at skulle huske lange talrækker.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere

Premium
Microsoft klar med en række store opdateringer til Teams: Se dem demonstreret her
Senere på året kan du se frem til at par nye funktioner i Teams. Microsoft er klar til at give dig større kontrol over samarbejdet på tværs af din organisation, men har også en overhaling klar til video-chat og det klassiske whiteboard. Få overblikket her.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Få en personlig demo af det moderne intranet anno 2019
At vælge den bedste, eller skal vi kalde det, den rette intranetplatform til din virksomhed eller organisation, er ikke nødvendigvis nogen let opgave. Sammenlignet med andre stykker software eller værktøjer til udførelse af specifikke behov, ja så er et intranet typisk en platform, der skal implementeres på tværs af hele virksomheden. Er et nyt intranet på virksomhedens tegnebræt for 2019 er dette din mulighed for at få en personlig demo af Colibo.