Microsoft klar med trykfølsom væg

Det seneste år har vi set et stigende antal elektroniske dimser få trykfølsomme skærme, og hvis det står til Microsoft, så skal væggen i stuen også til at være det. Se her hvordan TouchWall virker.

Teknikken er set før, men nu er Microsoft også kommet på ideen med at gøre væggen trykfølsom.

Det sker med opfindelsen TouchWall, der minder om en kæmpe skærm, hvor du kan bladre rundt i dine fotos og se videoklip med hjælp fra dine fingre.

TouchWall er i familie med Microsoft trykfølsomme sofabord kaldet Surface. Det er ude i butikkerne og koster 50.000 kroner, mens TouchWall ifølge TechCrunch.com ikke vil være dyrere end et par tusinde kroner, når teknikken er helt færdigudviklet. De kører begge softwaren Plex via Windows Vista, men er vidt forskellige, når det gælder den trykfølsomme teknik.

Surface bruger kameraer til at finde ud af, hvad der er på bordet, og hvordan fingrene danser rundt, og det kan interagere med eksempelvis en mobiltelefon, hvis den lægges på overfladen.

TouchWall bruger i stedet infrarøde lasere, som scanner overfladen og registrerer bevægelse. Det opfanger softwaren Plex, og derfor kan man bladre i videoer eller fotos med en enkelt bevægelse med hånden.

Umiddelbart ser teknikken ud til at virke fint i de videoer med TouchWall, som cirkulerer på nettet. Desværre virker det til, at der ikke på nuværende tidspunkt er en egentlig redigeringsfunktion til at rette i dokumenter eller klippe i videofiler.

Bill Gates har netop fremvist TouchWall, og her kan du få et indblik i, hvordan Microsofts trykfølsomme væg fungerer:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere