Hejsa
Umiddelbart synes jeg det på dit spørgsmål lader til at du gerne vil høre fra færdige datalog'er og ikke "kun" studerende. Det kan jeg desværre ikke helt hjælpe med da jeg også "kun" er studerende (og ikke 'rigtig' datalogi studerende, men næsten ;)).
>Først vil jeg gerne høre omkring uddannelsen.
Jeg studerere på AUE, ligesom Intel4004, hvor Aalborg modellen følges. Dette er vel egentlig meget naturlig eftersom Esbjerg er en underafdeling af "moderstedet" i Aalborg. I Aalborg har man brug lidt tid og energi på at profilere datalogier, hvilket der er kommet et website ud af som har lidt grundlæggende info og er rimelig nemt at gå til. Lur det selv på:
http://www.cs.auc.dk/dat-cats/>Hvordan har du uddannet dig til datalog? Hvilken vej gennem systemet er du >gået? Hvor lang tid har det taget?
Som sagt er jeg stadig studerende, på 9. semester, og har haft en relativ snørklet vej dertil. Jeg startede med at læse datamatiker (2 år og 3 mdr i Skive), valgte at læse videre på en merit ordning i Esbjerg så det var muligt at tage en bachelor i software engineering på 1 år og 2 måneder. Herefter valgte jeg at starte på kandidat overbygningen (som hedder Cand.IT og tilbydes i samarbejde med IT-Vest). Nu er jeg ca. halvvejs igennem den 2 årige overbygning.
Hvis man 'graver' lidt på nettet kan man være heldig at finde CV'er og beskriverlser af folk der har været igennem datalogi møllen. Prøv evt. at kikke på
http://www.rolemaker.dk og læs under "About the Author"
Ved at læse under "What have I done" og "What am I doing" på
http://www.daimi.au.dk/~darkwing/personal/index.html kan måske også give indsigt i hvad en datalog kan finde på at bruge sin tid på
Derudover er der nogle datalog studerende som vælger at fortsætte som Ph.D. studerende og måske endda bliver hængende ved forskning hos et universitet.
>Jeg vil meget gerne have links til informatiner om muligheder for at uddanne
Der er selvf. altid en del informationer at finde hos de forskellige universiteters egen hjemmesider. Disse er ikke altid lige gennemskuelige, men det burde være muligt at finde ud af hvad de udbyder og hvad de kræver for at man kan blive optaget osv.
Her er en sjat links til computer afdelingerne hos nogle af dem:
Computer Science i Århus (DAIMI):
http://www.daimi.au.dk/ Computer Science i Aalborg:
http://www.cs.auc.dk/Computer Science i Esbjerg:
http://cs.aue.auc.dk/IT-højskolen i København:
http://www.it-c.dk/Datalogisk Institut, København Universitet:
http://www.diku.dk/Datalogi på Roskilde Universitetscenter:
http://www.ruc.dk/dat/Til dcgeek's indlæg synes jeg også lige jeg ville kommentere lidt. Nu har jeg godt nok ikke styr på hvad en matematiker laver i hans dagligdag, men der er forskellige tilgangsvinkler til datalogi. F.eks. har Århus ry for at have en meget teoretisk og matematisk datalogi uddannelse, hvorimod f.eks. Aalborg har en lidt mere projektorienteret tilgang. Men du har ret i at man ikke slipper for at blive slæbt igennem nogle teori og matematik tunge kurser på en datalogi uddannelse.
Håber der var noget du kunen bruge, ellers må du jo skrive igen.
-Alsace