Alt som går ud til kanten - skal trækkes de 5 mm ud OVER kanten. Det gør man for at forhindre at der KAN komme en hvid kant i siden, i tilfælde af at trykket rykker sig.
Som miss-g skriver alt hvad der skal trykkes til kant skal 5 mm ud over sidens kanter. Det skal også med når du laver en pdf og det gør du ved at vælge skæremærker/beskæring i pdf-indstillingen.
hæ hæ - det skulle jeg da mene at man kan. Jeg bruger mest Quark, men skal til at skifte til Indesign - og de ligner hinanden meget, og det siger dtp folket også, så det er jeg da sikker på at man også kan i Indesign *S*
miss-g>> Netop fordi gecko ikke nævner hvor den pdf der omtales i spørgsmålet bliver lavet at jeg spørger. Ingen grund til at give en meget detaljeret vejledning hvis jeg gætter forkert og bare tror det er fra InDesign. Var ikke henvendt til dig
Læste lige spørgsmålet en gang til og gecko du spørger jo egentlig om noget andet end det jeg svarer på.
Som miss-g skriver skyldes det risikoen for hvid kanter at man lægger grafiken lidt ud over side-formatet. Så når du definere din sidestørrelse så vælger du en A4 hvis det er det den endelige tryksag skal være. Så placere du ting der skal trykkes helt til kant de 5 mm udover sidens kanter, alle 4-kanter. Sætter skære- og beskæringsmærke på din pdf, så kommer skæremærker og beskæringsmærker også med i pdf-en.
Når trykkeren laver trykplader af din tryksag bliver disse trykplader lidt større end din færdige side så skære- og beskæringsmærker kommer med på papiret. Man trykker nemmelig på papir der er større end det færdige format og bruger så skæremærkerne til at skære siden til i det rette format. Siderne hæftes, limes ellers bindes til slut så de udgør din samlet tryksag. Der er altså ingen skæremærker eller andre mærker i den færdige tryksag.
Du er bekymret for den 4 side, den hvor siderne støder op til hinanden i tryksagen, men det ordner trykkeren i den måde han/hun laver trykpladerne på.
Hvis du bruger InDesign CS er det måske den engelske version og her hedder skæremærker cropmarks og beskæringsmærker hedder bleed. Så i din pdf-eksport indstiller du bleed til 5 mm.
I InDesign CS kan du vælge din bleed allerede når du opretter et nyt dokument. I New-dialogboksen har du en knap: More options. Klikker du på den får du to indstiller mere nemmelig Bleed og Slug. Slug skal du ikke bruge, kun Bleed.
sjovt - nu har jeg i et år arbejdet med tryksager og jeg har aldrig skulle lave alle de mærker - det må åbenbart være noget vores trykkeri gjorde for os - de skulle nemlig ha' .indd filerne.
Det er derfor jeg er lidt grøn på det område, og nu hvor jeg ikke arbejder på reklamebureauet mere, så må jeg hellere få alle tingene mht. "tryk klargøring" på det rene.
Lad den bare stå til standard. Men i princippet er det ligemeget blot den ikke er 0 (nul). Dog er det sådan at gør du afstanden stor så går der mere papir til og ikke nødvendigvis noget trykkeren vil være glad for.
ok - så bare inden for skæremærkernes bredde - takker :-)
Synes godt om
Ny brugerNybegynder
Din løsning...
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.