09. juni 2011 - 10:29 Der er 11 kommentarer og
2 løsninger

Analog til digital fjernsyn.

Jeg bor og modtager fjernsynsprogrammer i Belgien.  Jeg har et gammelt fjernsynsapparat fra før fjernsynsstationerne begyndte at udsende digitalt.  Jeg modtager belgiske programmer via antenne, og jeg modtager andre programmer fra Astra satellitten.  For at modtage fra Astra er der en kasse mellem parabol antennen og fjernsynsapparatet. 

Så skiftede de belgiske stationer til digital.  Jeg fik så (endnu en) kasse ovenpå fjernsynsapparatet.  Nu begynder Astra stationerne også at gå over til digital, så nu skal jeg igang igen med et eller andet.  Forhandleren har foreslået at købe en ny kasse til at sidde mellem parabol antennen og fjernsynsapparatet.

Nu forstår jeg intet om disse ting.  Jeg har dog forstået, at man kan se analog fjernsyn, i princippet, ved at fjernsynsapparatet modtager en pixel ad gangen og gengiver den på skærmen.  De efterfølgende pixels bliver gengivet ved siden af den første på samme linje indtil linjen er fuld hvorefter der skiftes til en nye linjer der viser pixel efter pixel indtil skærmen er fuld hvorefter der startes en ny skærm med linjer.  På grund af øjets træghed ser det ud som et billed.  Jeg gætter på, at digital fjernsyn virker på samme måde.  Så hvad er forskellen på analoge og ditigale fjernsynsapparater?  Er det således, at det er de samme slags pixels der vises på skærmene, men at 'gammeldags' fjernsynsapparater er lavet til at omsætte analoge signaler  (elektroniske bølger med varierende frekvenser og amplituder) til pixels men kan ikke omsætte digitale signaler (bits og bytes) til pixels? Hvorimod et moderne fjernsynsapparat kan omsætte digitale signaler til pixels, men forstår ikke analoge signaler? 

Hvis det er korrekt, så må formålet med kassen mellem antennen (med belgiske programmer) og fjernsynsapparatet være at omsætte de modtagne digitale bits til analoge frekvenser og amplituder, som fjernsynsapparatet kan omsætte til pixels.  Og hvis jeg køber et moderne fjernsynsapparat skulle jeg kunne plugge antennen direkte ind i fjernsynsapparatet og modtage programmerne?

Hvad så med Astra?  Jeg har allerede fået et nyt modtagerhoved til parabolantennen der efter sigende kan modtage både analoge og digitale (og høj definition) signaler, og jeg kan med mit nuværende fjernsynsapparat modtage de Astra stationer der stadigvæk sender analogt.  Men som sagt, jeg skal, med mit nuværende fjernsynsapparat, for at modtage de stationer der kun udsender digitalt have en ny kasse mellem parabol antennen og fjernsynsapparatet.  Hvis jeg køber et nyt fjernsynsapparat, skulle jeg så helt kunne undvære en sådan kasse mellem parabolantenne og fjernsynsapparatet?  Eller skal jeg stadig have en kasse, men en anden slags kasse?

Jeg undskylder for mit lange indlæg (som skyldes min ringe indsigt - kort insigt giver lange spørgsmål), men jeg ville være glad for oplysninger og/eller links, der fortæller om disse ting.
Avatar billede Poko1 Ekspert
09. juni 2011 - 10:44 #1
Hvis du for eksempel køber sådan en eller en tilsvarende kan du godt se de digitale signaler på et analog TV igennem SCART stikket. http://sat-com.dk/digitale-modtager-bokse-40/combo-tryk-her-82/triax-st-mk-2-527-high-definition-combo-dvb-s-t-mpeg4-532.html
Avatar billede Andyboy Nybegynder
09. juni 2011 - 11:28 #2
Du kan sagtens bibeholde dit eksisterende tv , men skal have en digital boks til såkaldt dvb-t boks (belgisk tv via antenne) samt en dvb-c boks til Astra. Læs evt. mere her:

http://www.tv-pakke.dk/60/kan-jeg-bruge-mit-gamle-tv-til-digital-tv-viasat-canal-digital-boxer/

Kort fortalt ville jeg købe mig et nyt tv med indbygget dvb-c+dvb-t tuner - der gør altså livet lettere :)
Avatar billede Poko1 Ekspert
09. juni 2011 - 11:36 #3
Andyboy Hvorfor sender du et svar? min kommentar er vel i det store hele det samme.:-(
Avatar billede Andyboy Nybegynder
09. juni 2011 - 11:57 #4
Jamen du tager da bare glad point - jeg er ligeglad :)
Avatar billede Poko1 Ekspert
09. juni 2011 - 12:24 #5
Nu er det jo sådant at jeg i det sidste år´s tid ikke har samlet point.Men at næsten alle i nyankomne ikke læser FAQén eller ser i andre tråde hvordan det foregår.
Avatar billede foodear Praktikant
09. juni 2011 - 12:39 #6
dvb-t (antenne) dvb-c (kabel) dvb-s (satelit)bare lige for at præcisere ...
09. juni 2011 - 15:06 #7
Tak for indlæggene.  Men i svarede på det som jeg allerede ved, nemlig at jeg ved at gå igennem digitale bokse kan se digitale programmer på et analogt apparat.  Det jeg håbede at blive klogere på er to ting: (1) Hvis jeg anskaffer et nyt digitalt apparat, skulle jeg så kunne se belgiske programmer fra antennen og Astra programmer fra satelitte ved at plugge kablerne direkte ind i apparatet uden at gå igennem nogen bokse, og (2) lidt om de indre funktioner.  Er det, i princippet, de samme pixels der udsendes af fjernsynsproducenten og som vises på skærmen, blot således, at fjernsynsproducenterne omsætter pixel'erne enten til digitale eller analoge signaler hvorfra fjernsynsapparatet så skal omsætte tilbage til pixel, og er forskellen på analoge og digitale apparater blot måden de konverterer fra signal til pixels?  Eller er det mere kompliceret.
Avatar billede Andyboy Nybegynder
09. juni 2011 - 18:14 #8
09. juni 2011 - 18:41 #9
www.flatpanels.dk/
www.detnyetv-signal.dk/

--- ??? ---

Det med digitale "pixels" er mere komplex end som så ... I den analoge verden kommer de enkelte pixels i én lang liniær række, lige meget hvad der er af information i hele billedet.
I den digitale "pixels" verden kommer informationen i "blokke" af eks 4x4 cm./200x200 pixelområder, mere eller mindre komprimeret.
Forstået eksempelvis på den måde at hvis blokken indeholder følgende farve/lys information:
Pixel #1 -> 2345312325
Pixel #2 -> 2345312327
Pixel #3 -> 2345312328
Pixel #4 -> 2345312325
osv osv osv
så er det ikke HELE tallet der sendes afsted, men kun hele tallet for pixel #1 (2345312325), derefter DIFFERENCEN til den næste pixel
Pixel #1 -> 12325
Pixel #2 -> 2
Pixel #3 -> 1
Pixel #4 -> -3
osv osv osv
Dette trix gøres for alle 3 farver

Se dette fylder en del mindre i datastrøm!!!

Så - teoretisk set - så vil et total ensfarvet billed ikke fylde en dyt i datastrøm, men ville være det samme i den analoge verden.

Så er det bare et spørgsmål om at det digitale "udregnings" kredsløb i TV'et kan udregne hurtigt nok "On-The-Fly".
Der udsendes også ind i mellem "paritetsbit", så hvis der mangler nogle bit (støj i signalet), kan den mere eller mindre smart/hurtigt udregne de manglende bit.
Eksempelvis hvis der er for meget 'fejl' i en blok så den ikke kan nå at korrigere, så gentages blot samme blok, som der blev vist i det forrige gennemløb.

Det er det du oplever når et (digitalt komprimeret) billed "pixelerer" - så "fryser" visse blokområder på skærmen et splitsekund! Men hellere det en totalt sort i samme blokområde.

Eksempelvis levende billeder fra en satelitvideotelefon...

Puha - en lang smøre *S*
09. juni 2011 - 19:06 #10
Jamen så kom vi frem til noget information jeg kan bruge (i #8 og #9 - de tidligere indlæg svarede ved siden af spørgsmålets kærne.)  Karise-Larry, opretter du et svar for deling af points mellem dig og Andyboy.
09. juni 2011 - 19:24 #11
Ping...

(Har været med i den brance siden første "Hybridnettet" http://ing.dk/artikel/103-sagt-om-hybridnettet ...)
09. juni 2011 - 21:21 #12
karise_larry, du agter dig vel ikke til Belgien snart?  Så du kunne sætte det op.  Under alle omstændigheder, tak for input.
09. juni 2011 - 21:40 #13
(Lidt for lang cykeltur *S* ...)

Som flere har sagt/skrevet vil det være bedre at invstere i et 'rigtigt' Fladskærms TV med indbygget digital/analog modtager. Istedet for diverse (strømforbrugende) box på box på box ...

Men de er måske dyre i Belgien ???
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Computerworld tilbyder specialiserede kurser i database-management

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester