Artikel top billede

Ny backup: Hvorfor ikke prøve disk-til-disk-til bånd?

Hastighedsforskellen mellem to vitale dele af storage-systemerne er blevet enormt stor. Derfor kan det være en idé at prøve D2D2T - disk-to-disk-to-tape.

Læs også: Sådan moderniserer du din backup-infrastruktur.

Computerworld News Service: D2D2T (disk-to-disk-to-tape)-strategier er blevet mere og mere populære i de seneste år.

Det skyldes ikke mindst det misforhold, der er mellem de enheder, der skal tages backup af (diske), det netværk, der skal gennemføre backuppen og de enheder, der modtager backuppen (bånd).

For 15 år siden lå det gennemsnitlige throughput for et diskdrev på omkring fire mbps til fem mbps, mens det mest almindelige bånddrev kunne klare 256 kbs.

Flaskehalsen fandtes med andre ord i bånddrevet.

I dag findes der 70 mbps diskdrev og bånddrev, der kræver 120 mbps. Diskene er blevet mellem 15 og 20 gange hurtigere, mens bånddrevene er blevet næsten 500 gange hurtigere.

Det er ikke længere båndene, der udgør flaskehalsene. De er tværtimod ved at sulte til døde. Det er især sandt, når man tænker på, at det meste backup i kan optage i flere timer af gangen - uden egentlig at flytte mere end nogle få gigabyte data.

Buffer mellem de fragmenterede systemer

D2D2T-strategien løser dette problem ved at placere en højhastighedsbuffer mellem de fragmenterede, diskbaserede filsystemer og de databaser, der skal køres backup af på den ene side og det sultne diskdrev på den anden.

Bufferen er et diskbaseret storage-system designet til at modtage langsom backup og overføre det meget hurtigt til et højhastigheds-bånddrev.

Den udfordring, mange kunder (specielt større kunder) stod over for, var, at mange backup-systemer ikke kunne finde ud af at dele større disksystemer og bruge det til backup.

De kunne godt lave backup til diskdrev, men hvad hvis man fik brug for at dele det diskdrev på tværs af flere backup-servere?
Det kan mange backup-produkter stadig ikke finde ud af, specielt ikke diskdrev, der er forbundet via såkaldt fibre channel.

Men så kom det virtuelle båndbibliotek eller VTL.

Det løste problemet med deling ved at præsentere diskdrevene som båndbiblioteker, og dem kan backup-produkterne godt finde ud af at dele. På den måde kunne man pludselig dele større disksystemer på tværs af flere servere.

Nem måde ved overgang

Derudover blev de kunder, som allerede var trygge ved bånd-brugerfladen, præsenteret for en meget nem måde at gennemføre overgangen til disk-backup. En anden måde at skabe en delelig disk er ved hjælp af et såkaldt 'intelligent disk target' eller IDT.

Leverandørerne af IDT-systemer mente, at den bedste metode var ved at anvende NFS eller CIFS-protokollerne til at præsentere disksystemerne for backupsystemet med.

Samme protokoller gav desuden mulighed for nem deling over flere backup-servere.

Men både VTL og IDT-leverandørerne sad med et fundamentalt problem: Prisen på diske gjorde, at deres systemer kun rigtigt fungerede som staging-enheder.

Kunderne gemte en enkelt nats backup på diske og skyndte sig derefter at sende data videre til bånd.

De ville gerne gemme flere backups på diske, men de havde simpelthen ikke råd til det. Så kom data-deduplikering.

Det kan du læse mere om her.

Læs også: Sådan moderniserer du din backup-infrastruktur.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere