Smart mus til den bærbare

Vi har haft Arc Mouse mellem hænderne og gætter forsigtigt på, at den pudsige, lille fætter er Microsofts første alvorlige forsøg på at trippe ud af Logitechs massive slagskygge. Se her hvorfor.

Smart mus til den bærbare

For et par år siden skete det lige så hyppigt, at nogen roste et stykke Microsoft-hardware for at være velfungerende, som at "Dick Cheney" og "hjertevarm" blev spottet i samme sætning.

For i det omfang, Microsofts mus og tastaturer virkede efter hensigten og ikke tabte forbindelsen (eller tasterne!), var de overlæsset med ligegyldige funktioner og stort set altid grimme som den sorteste arvesynd.

Sådan er det ikke længere.

For selv om Microsofts hardwaredivision stadig laver en alvorlig brænder i ny og næ, så er der ikke længere urimeligt langt mellem de overvejende vellykkede produkter.

Knæk og bræk!

Men først med lanceringen af den trådløse, laserbaserede Arc Mouse har gigantens designere begået deres svendestykke.

Notebookmusen er nemlig ikke bare forbilledlig køn at se på, men også behagelig at anvende og - tillige - reelt nyskabende i sit design. Den kan nemlig foldes.

I arbejdstilstand holder Arc knap samme længde og højde som en almindelig mus i desktopstørrelse med de fordele, det nu indebærer. Herunder plads til, at hånden kan ligge udstrakt og hvile nogenlunde naturligt. Det er ikke muligt på en notebookmus i det ordinære miniformat.

Når musen skal transporteres, placeres den lille USB-enhed under musen, hvor den holdes fast af en magnet. Så foldes halen op under kroppen med et velbehageligt "klik!", hvorved der slukkes for strømmen og USB-modtageren låses endegyldigt fast.

Nu fylder musen omtrent som end en pakke Gajol og passer ned i den medfølgende stofpose, der lukkes med en magnetlås og mest af alt ligner en Fatboy sækkestol i mikroformat.

Tommelknap på afveje

Det er vitterlig en enkel og velfungerende konstruktion og til dato det eneste produkt fra Microsoft Hardware, som har medført et "Nøj - dét var godt nok smart!" fra omgivelserne.

I brug er Arc tilstrækkelig præcis - det vil sige hverken værre eller bedre end andre udmærkede mus - og rar at anvende. Dog kunne tommelfingerknappen med fordel have været placeret et par centimeter længere tilbage på musens krop; den er nemlig temmelig svær at nå.

I den store sammenhæng må dén indvending dog betegnes som en klage i bagatelafdelingen og truer på ingen måde Arc-musens position som den - efter undertegnedes ringe mening - vel nok bedste og mest innovative notebookmus på dagens marked.

Hvilket alt andet lige gør hvervet som hardwareanmelder en smule sjovere.

For i længden ville det blive en smule trivielt, hvis Microsoft Hardware af ren rutine fortsatte med at gøre i nælderne, mens ærkekonkurrenten Logitech kaster det ene glimrende produkt på banen efter det næste.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere