Ekstremt alsidig DAB-radio

Britiske Pure Digital har lanceret en DAB-radio med flere funktioner end en velspækket schweizerkniv; den kan nemlig også spille netradio og malke din medieserver. Men er den til at betjene? Få svaret her.

Ekstremt alsidig DAB-radio

Fra tid til anden får denne verdens trendsættere et kollektivt flip, hvorefter alle tilsyneladende bliver enige om, at der er ufatteligt meget mojo over plettede, mølædte Hummel-trøjer, at pastaskeer skal udformes som pudseløjerlige dyr, og at boxershorts for øvrigt har det bedst over bukselinningen.

Eller - og nu kommer vi til pointen - at DAB-radioer partout skal ligne noget, der kunne have stået i bedstemors køkken på Bakkegården. Inklusive træpaneler og bakelitbeklædning.

Det gør Pure Evoke Flow i den grad ikke, og det er en af grundene til, at undertegnede godt kan lide det lille vidunder.

Tværtimod er den med sit pianolakerede kabinet, store display og enkle betjening selve antitesen til den mærkværdige østtyske designtradition, der har hærget DAB-produkterne fra første færd.

Radio på nettet

Men nu kan Pure Evoke Flow også meget andet end blot at spille FM eller digital radio.

Hvilket den i øvrigt gør bedre end de fleste andre DAB-radioer (selv om lyden dog ikke er helt så poleret som på eksempelvis de suverænt velspillende retroprodukter fra Tivoli Audio).

Pure-radioen kan nemlig også spille netradio via et trådløst netværk efter en registreringsprocedure, der tager cirka fem minutter.

Det er det nemt at indstille og tilpasse afspilningen. Enten direkte via radioen eller via en netopkoblet pc, og her er mere end 8.000 stationer at vælge mellem.

Men det er ikke det hele. For Pure Evoke Flow kan også læse dine MP3- eller WMA-filer fra en pc eller NAS med UpNP.

Nem opkobling

Her er selve opkoblingen meget nem - Pure-radioen fandt for eksempel undertegnedes medieserver på under to sekunder - og den kan også hitte rede i de afspilningslister, du måtte have genereret via et afspillerprogram som for eksempel Windows Media Player. Netop understøttelsen af afspilningslister sætter man pris på.

For blandt de primære kritikpunkter mod Pure Evoke Flow er nemlig, at det tager temmelig lang tid at navigere i selve musiksamlingen.

Uanset om gennemsynet finder sted ved at scrolle gennem kunstnernavne og albums med drejeknap eller via den indbyggede søgefunktion.

Hallo! Der står en Linux-maskine på mit køkkenbord...

Ligeledes skal det bemærkes, at selve menunavigationen ind i mellem tager sig en pause - hvorefter alle de indtastede kommandoer eksekveres i en rodebunke.

Det er en smule irriterende i begyndelsen, men dog en logisk konsekvens af at vi her reelt har at gøre med en pc i transistorformat, der gerne vil en masse, men som dog har et begrænset antal ressourcer at gøre godt med.

Så selv om mekanikken er baseret på Linux - der ellers ikke er særlig ressourcekrævende - kan det undertiden være nødvendigt med en lille smule tålmodighed.

Når først man har lært radioen og dens temperament at kende, er den imidlertid et yderst behageligt bekendtskab, som tillige kan betjenes af hele husholdningen.

Alsidig og brugervenlig

For vil du kun høre DAB, tager det cirka et halvt minut at sætte sig ind i virkemåden, mens familiens mere eventyrlystne medlemmer kan tage fat på de mere avancerede funktioner i eget tempo.

Her adskiller Pure Evoke Flow sig positivt i forhold til en rent netbaseret afspiller som for eksempel
Logitechs Squeezebox Boom, fordi den ganske enkelt er mere alsidig i sin virkemåde.

Modsat Squeezebox Boom kunne Pure-radioen også godt finde ud af selv at genoptage kontakten til et netværk og spille videre, hvis den var blevet afbrudt. Det er ikke - men burde være - en selvfølge og tæller derfor også op i vores karakterbog.

Ud med konfirmationsanlægget

Den testede radio spillede udelukkende ved netstrøm. Vil du tage radioen med dig, er du nødt til at købe en genopladelig batteripakke direkte fra producenten til knap 270 kroner plus transportudgifter.

Ligeledes sælger producenten en ekstra, matchende højttaler, hvis du vil have stereo og mere fylde i lyden.

Sådan en fyr koster knap 310 kroner plus transportudgifter og er en ganske god investering, hvis du planlægger at lade Pure Evoke Flow erstatte dit bulede konfirmationsanlæg. For det kan den faktisk godt - og mere til.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere