Microsoft kommer Apple i forkøbet med ny tablet-pc

Apple må se sig overhalet af Microsoft, der netop har præsenteret en Windows-baseret tablet-pc. Dermed er der udsigt til krig mellem de to giganter.

Microsoft rykker sig selv i stilling til en potentiel krig med Apple om en helt ny kategori af berøringsfølsomme tablet-computere.

Det skete i går onsdag, da Microsofts topchef, Steve Ballmer, kom Apples ventede præsentation af en ny tablet-pc i forkøbet, da han på den store CES-messe i Las Vegas løftede sløret for en ny tablet-pc, der kører på Windows software.

Dermed lever Microsoft op til efterårets klare udmelding om, at tiden er ved at være moden til tablet-pc'er.

Microsoft har tidligere brændt fingrene på tablet-ideen, som Bill Gates annoncerede helt tilbage i 2001.

Selv i 2005 fastholdt Gates, at han troede på, at tavle-pc'en med årene ville blive større og mere udbredt end den almindelige pc.

Det synspunkt har desuden været en underliggende motor i udviklingen af Windows 7, der er det første styresystem, som er udviklet fra bunden med særligt fokus på touch-teknologien.

Ingen detaljer, ingen specifikationer

Selve hardwaren i den enhed, som Steve Ballmer i går præsenterede, er ganske vist fra Hewlett-Packard, og Steve Ballmer, der præsenterede apparatet under sin keynote, kom ikke med detaljer eller specifikationer, men demonstrerede alene den berøringsfølsomme maskine.

Tablet-pc'en kører med Amazons Kindle eReader-software og kan blandt andet anvendes til spil. Dermed ligger den sig tæt i kølvandet på de tjenester, som den kommende Apple-tablet ventes at have.

Bag af dansen?

Steve Ballmers præsentation af den nye tablet-pc fra Hewlett-Packard antyder ifølge Financial Times, at Microsoft ikke umiddelbart selv ligger inde med noget relevant modtræk til Apples kommende tablet-pc.

Der har ifølge avisen ellers længe floreret rygter om, at Microsoft arbejder på et stykke hardware med to skærme under arbejdstitlen 'Courier'.

Steve Ballmer lovede i sin keynote, at Microsoft ville være klar med flere nyheder til den store Mobile World Congress, der løber af stablen i Barcelona i næste måned.

Her er en video fra præsentationen:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere