Sådan opdaterer du din GPS

Du behøver ikke smide den gamle GPS ud, selv om den er flere år gammel. For det er nemt at opdatere kortmaterialet og på den måde gøre GPS'en så god som ny. Se her hvordan.

Sådan opdaterer du din GPS

Det lyder bøvlet, men i princippet er det ret nemt at udskifte kortmaterialet på din GPS. Du skal bare være udstyret med en computer og en god portion tålmodighed.

I denne artikel kan du se, hvordan det er muligt at opdatere din GPS, og vi tager udgangspunkt i en model fra Garmin.

Fremgangsmåden er dog nogenlunde den samme, hvis du skal have opdateret kortmaterialet hos andre producenter. Du kan læse mere om kortopdateringer her, hvor du også finder link til relevante websider for TomTom, Navigon, Garmin og Mio.

Vælg løbende opdateringer

Vores meget gamle nüvi 250 havde alt for længe sukket over, at den indeholdt forældede kort. Derfor valgte vi at opdatere den med en såkaldt "Garmin LifeTime Update". Denne form for opdatering giver os lov til at smide nyt kortmateriale på GPS'en op mod fire gange hvert år i resten af enhedens levetid.

Andre producenter har også tilbud på pakker med løbende opdateringer, men de strækker sig kun over to til tre år.

Du kan dog også vælge at købe en enkelt kortopdatering. Den er ofte lidt billigere, men hvis du regner med at beholde din GPS i et par år, kan det næsten ikke betale sig ikke at investere i en pakke med løbende opdateringer.

Forbind GPS'en med computeren

Her kan du kan læse mere om, hvordan du
køber kortopdateringerher. Når du har svinget dankortet, kan du opdatere GPS'en via producentens webside.

Forbind GPS'en til computeren via et ganske almindeligt USB-kabel. Det fulgte formentlig med, da du købte GPS'en. Hvis det i dag er forsvundet, kan du blot anvende det, som du bruger til dit digitalkamera.

Herefter er det muligt at søge efter opdateringer til enheden via producentens webside. I tilfældet med Garmin var det nødvendigt at oprette en brugerkonto, før det var muligt at opdatere GPS'en.

Når opdateringen er klar, skal du indtaste og aktivere en produkt-nøgle, altså en kode. Den fik du, da du købte en enkelt opdatering eller en pakke med løbende opdateringer.

Undervejs undersøger websiden, om din pc er klar til download, og du skal bekræfte, at du vil opdatere din GPS. I vores tilfælde en nüvi 250.

Herefter sendes en mindre softwareopdatering til GPS'en. Det er ikke den store kortopdatering. Den kommer først senere.

Efter den lille softwareopdatering skal GPS'en tændes og slukkes.

Og nu skal den store pakke med kortmaterialet downloades. Vælg et sted på harddisken, hvor du kan gemme filen.

Nu gælder det bare om at være tålmodig. Vores fil fylder 3,4 gigabyte, så hvis vi ikke havde en hurtig bredbåndsforbindelse ville det tage rigtig mange timer.

Herefter aktiveres den downloadede fil - det kan gøres ved at klikke på den på harddisken.

I vores tilfælde fik vi at vide, at GPS'ens interne hukommelse ikke var stor nok til det downloadede Europa-kort. Løsningen er at smide et SD-kort i enheden. Eller også kan man vælge blot at installere kort over det område, som er relevant for én, eksempelvis Skandinavien.

Herefter opdateres kortmaterialet på GPS'en, og du kan læne dig tilbage i kontorstolen og finde kørehandskerne frem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere