Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Politi dropper efterforskning af CSC-anklaget sabotør

Politiet vil ikke efterforske CSC's anmeldelse af en medarbejder for sabotage. Se her hvorfor.

Københavns Politi har valgt ikke at indlede en efterforskning af den anmeldelse for sabotage mod CSC, som virksomheden under arbejdskonflikten indgav mod en mangeårig medarbejder, der samtidig blev bortvist.  
 
Det oplyser Vibeke Thorkil-Jensen, der er politiadvokat i Sektionen for Særlovskriminalitet hos Københavns Politi.
 
CSC bortviste og politianmeldte i midten af juni medarbejderen, som ifølge firmaet bevidst havde lavet hærværk på en kundes kørende system. Ifølge CSC fandt hærværket sted dagen før konflikten eskalerede med en større strejke den 1. juni i år.
 
I praksis gik sabotagen ud på, at medarbejderen i forbindelse med en optimering af it-systemet angiveligt havde undladt at sætte et kryds, som bestemmer om en række kørsler skal udføres af systemet.

Imidlertid bevirkede flere alarmer, at CSC blev opmærksom på problemet, der uopdaget ville medføre, at kundens system risikerede at gå ned.
 
"Det er klart noget, som vi vurderer, er sket med det formål at skade kunden og derigennem skade os i den lovlige konflikt," sagde CSC-chef Lars Lundsgaard dengang til Computerworld. 
 
Han fortalte samtidig, at CSC var så sikker i sin sag, at firmaet havde indgivet en politianmeldelse mod medarbejderen, som var suppleret med dokumentation for begivenheden.
 
Ikke strafbart
Men ifølge Københavns Politi er der intet i CSC's bevismateriale som indikerer, at der er foregået noget strafbart i sagen om det bortviste Prosa-medlem.   
 
"Anmeldelsen gik på, at den ansatte havde foretaget nogle ændringer i it-systemet. Og vi mener ikke, at de oplysninger, der fulgte med anmeldelsen, gav anledning til at sige, at der var tale om et strafbart forhold. Og derfor ville vi ikke indlede nogen efterforskning," siger Vibeke Thorkil-Jensen, der selv traf afgørelsen den 30. juni 2011.  
 
Politiadvokaten fortæller, at hun i sagen har kigget på, om der var noget i anmeldelsen, hun kunne henføre under en strafbestemmelse.
 
"Jeg har lagt vægt på, at de oplysninger, vi fik, ikke gav grundlag for at sige, at han uretmæssigt havde skaffet sig adgang til eksempelvis personfølsomme oplysninger, der jo kunne være strafbart, eller at han har videregivet erhvervshemmeligheder," siger hun til Computerworld.
 
Hos CSC bekræfter Lars Lundsgaard, at CSC af politiet har fået at vide, at myndigheden ikke vil gå videre med sagen på det fremsendte grundlag.
 
Prosa kaldte dengang sagen for "ren chikane", og fagforbundets næstformand, Hanne Lykke Jespersen, fortalte, at medlemmerne ikke talte pænt om CSC's politianmeldelse og bortvisning af medarbejderen.
 
"Der er ikke kød på den fugl, og vi betragter det som ren chikane," sagde Hanne Lykke Jespersen dengang til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere