Artikel top billede

Politi dropper efterforskning af CSC-anklaget sabotør

Politiet vil ikke efterforske CSC's anmeldelse af en medarbejder for sabotage. Se her hvorfor.

Københavns Politi har valgt ikke at indlede en efterforskning af den anmeldelse for sabotage mod CSC, som virksomheden under arbejdskonflikten indgav mod en mangeårig medarbejder, der samtidig blev bortvist.  
 
Det oplyser Vibeke Thorkil-Jensen, der er politiadvokat i Sektionen for Særlovskriminalitet hos Københavns Politi.
 
CSC bortviste og politianmeldte i midten af juni medarbejderen, som ifølge firmaet bevidst havde lavet hærværk på en kundes kørende system. Ifølge CSC fandt hærværket sted dagen før konflikten eskalerede med en større strejke den 1. juni i år.
 
I praksis gik sabotagen ud på, at medarbejderen i forbindelse med en optimering af it-systemet angiveligt havde undladt at sætte et kryds, som bestemmer om en række kørsler skal udføres af systemet.

Imidlertid bevirkede flere alarmer, at CSC blev opmærksom på problemet, der uopdaget ville medføre, at kundens system risikerede at gå ned.
 
"Det er klart noget, som vi vurderer, er sket med det formål at skade kunden og derigennem skade os i den lovlige konflikt," sagde CSC-chef Lars Lundsgaard dengang til Computerworld. 
 
Han fortalte samtidig, at CSC var så sikker i sin sag, at firmaet havde indgivet en politianmeldelse mod medarbejderen, som var suppleret med dokumentation for begivenheden.
 
Ikke strafbart
Men ifølge Københavns Politi er der intet i CSC's bevismateriale som indikerer, at der er foregået noget strafbart i sagen om det bortviste Prosa-medlem.   
 
"Anmeldelsen gik på, at den ansatte havde foretaget nogle ændringer i it-systemet. Og vi mener ikke, at de oplysninger, der fulgte med anmeldelsen, gav anledning til at sige, at der var tale om et strafbart forhold. Og derfor ville vi ikke indlede nogen efterforskning," siger Vibeke Thorkil-Jensen, der selv traf afgørelsen den 30. juni 2011.  
 
Politiadvokaten fortæller, at hun i sagen har kigget på, om der var noget i anmeldelsen, hun kunne henføre under en strafbestemmelse.
 
"Jeg har lagt vægt på, at de oplysninger, vi fik, ikke gav grundlag for at sige, at han uretmæssigt havde skaffet sig adgang til eksempelvis personfølsomme oplysninger, der jo kunne være strafbart, eller at han har videregivet erhvervshemmeligheder," siger hun til Computerworld.
 
Hos CSC bekræfter Lars Lundsgaard, at CSC af politiet har fået at vide, at myndigheden ikke vil gå videre med sagen på det fremsendte grundlag.
 
Prosa kaldte dengang sagen for "ren chikane", og fagforbundets næstformand, Hanne Lykke Jespersen, fortalte, at medlemmerne ikke talte pænt om CSC's politianmeldelse og bortvisning af medarbejderen.
 
"Der er ikke kød på den fugl, og vi betragter det som ren chikane," sagde Hanne Lykke Jespersen dengang til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere