Artikel top billede

Schwarzenegger: Teknologi vil redde os alle

Manden der gjorde os bange for maskinerne i Terminator-sagaen tror på, at teknologi vil redde os alle fra undergangen.

Den californiske guvernør Arnold Schwarzenegger havde et klart budskab til danskerne i sidste uge, hvor han besøgte København under klimatopmødet. Grøn teknologi kan skabe vækst, udvikling og nye jobs i en tid, hvor den økonomiske krise ellers har sendt mange virksomheder til tælling.

ComON mødte den tidl. Mr. Olympia og skuespiller på Københavns Rådhus, hvor han var inviteret til at deltage i en paneldebat under en konference for borgmestre fra verdens største byer. I panelet sad også Virgin-milliardæren Richard Branson, som en uge tidligere havde indviet sit SpaceShipTwo i den californiske ørken sammen med guvernør Schwarzenegger.

Nu sad de to i det vinterkolde København og svarede på spørgsmål om fremtidens grønne teknologi.

»Mange vil sige at vi har ødelagt økonomien ved at satse på grønne reformer, men det er meget vigtigt for mig at understrege, at det modsatte faktisk er tilfældet. Vi har skabt mange nye jobs i Californien. Faktisk er væksten på 34 procent i antallet af jobs med grøn teknologi. Og denne vækst er sket midt i den økonomiske krise,« sagde guvernøren, der selv har udskiftet sin brændstofslugende Humvee med et mere miljøvenligt køretøj.

Og han fremhæver, at Californien har formået at tiltrække betydelige investeringer ved at gå foran med miljøkrav til industrien.

»Vi er nu i en situation hvor 60 procent af al venture-kapital i USA går til Californien, og det er en direkte konsekvens af de love, vi har vedtaget. De har skabt klare rammer for selskaberne. Vi har også mere end 40 procent af alle verdens patenter inden for solenergi og andre grønne teknologier i Californien,« sagde Schwarzenegger.

En af de nye love i den amerikanske forbundsstat betyder, at forsyningsselskaberne skal hente mindst en tredjedel af deres energi fra bæredygtige kilder inden 2020. I øjeblikket er det omkring en femtedel af energien, der kommer fra f.eks. vindmøller, solpaneler eller geotermiske anlæg.

»Når du vedtager love som denne, så betyder det samtidig at du tiltrækker firmaer fra hele verden. Jeg mener at Californien har fået en central rolle fordi vi er meget aggressive og fordi vi har formået at skabe partnerskaber med andre stater og lande som Kina. Der er så meget politisk æv og kævl, hvor folk hænger sig op i, er han er demokrat eller republikaner, kommunist eller kommer fra et diktatur, men det er alt sammen irrelevant. Vi står overfor et problem, der er skabt i de sidste 100 år, og vi må stå sammen om at løse det.« 

Manden der lærte os alle at frygte maskinerne som den frygtindgydende dræberrobot i Terminator-filmene sluttede med denne spådom:

»Jeg tror at teknologi vil redde os alle.«
 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Cybersikkerhedsprofessoren har ét ønske til sit arbejdsliv - I over 20 år er det lykkedes: "Dér besluttede jeg mig for, at den afhængighed ville jeg forsøge at undgå"
Der er én ting, som professor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen ikke vil have skal overtage sit arbejdsliv. I mere end 20 år er det lykkedes ham at holde fast i sin beslutning, som han tog allerede før, han begyndte sin karriere i it-verdenen.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.