Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Schwarzenegger: Teknologi vil redde os alle

Manden der gjorde os bange for maskinerne i Terminator-sagaen tror på, at teknologi vil redde os alle fra undergangen.

Den californiske guvernør Arnold Schwarzenegger havde et klart budskab til danskerne i sidste uge, hvor han besøgte København under klimatopmødet. Grøn teknologi kan skabe vækst, udvikling og nye jobs i en tid, hvor den økonomiske krise ellers har sendt mange virksomheder til tælling.

ComON mødte den tidl. Mr. Olympia og skuespiller på Københavns Rådhus, hvor han var inviteret til at deltage i en paneldebat under en konference for borgmestre fra verdens største byer. I panelet sad også Virgin-milliardæren Richard Branson, som en uge tidligere havde indviet sit SpaceShipTwo i den californiske ørken sammen med guvernør Schwarzenegger.

Nu sad de to i det vinterkolde København og svarede på spørgsmål om fremtidens grønne teknologi.

»Mange vil sige at vi har ødelagt økonomien ved at satse på grønne reformer, men det er meget vigtigt for mig at understrege, at det modsatte faktisk er tilfældet. Vi har skabt mange nye jobs i Californien. Faktisk er væksten på 34 procent i antallet af jobs med grøn teknologi. Og denne vækst er sket midt i den økonomiske krise,« sagde guvernøren, der selv har udskiftet sin brændstofslugende Humvee med et mere miljøvenligt køretøj.

Og han fremhæver, at Californien har formået at tiltrække betydelige investeringer ved at gå foran med miljøkrav til industrien.

»Vi er nu i en situation hvor 60 procent af al venture-kapital i USA går til Californien, og det er en direkte konsekvens af de love, vi har vedtaget. De har skabt klare rammer for selskaberne. Vi har også mere end 40 procent af alle verdens patenter inden for solenergi og andre grønne teknologier i Californien,« sagde Schwarzenegger.

En af de nye love i den amerikanske forbundsstat betyder, at forsyningsselskaberne skal hente mindst en tredjedel af deres energi fra bæredygtige kilder inden 2020. I øjeblikket er det omkring en femtedel af energien, der kommer fra f.eks. vindmøller, solpaneler eller geotermiske anlæg.

»Når du vedtager love som denne, så betyder det samtidig at du tiltrækker firmaer fra hele verden. Jeg mener at Californien har fået en central rolle fordi vi er meget aggressive og fordi vi har formået at skabe partnerskaber med andre stater og lande som Kina. Der er så meget politisk æv og kævl, hvor folk hænger sig op i, er han er demokrat eller republikaner, kommunist eller kommer fra et diktatur, men det er alt sammen irrelevant. Vi står overfor et problem, der er skabt i de sidste 100 år, og vi må stå sammen om at løse det.« 

Manden der lærte os alle at frygte maskinerne som den frygtindgydende dræberrobot i Terminator-filmene sluttede med denne spådom:

»Jeg tror at teknologi vil redde os alle.«
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere