Fremgang for e-handel i Danmark skyldes ét firma

E-handelen i Danmark er tredoblet på et år. Men et firma - Telmore med Frank Rasmussen i spidsen - står for en tredjedel af denne fremgang.

E-handelen i Danmark er i fremgang, og antallet af Dankort-transaktioner stiger støt. Men én virksomhed skiller sig markant ud fra mængden og markerer sig ved i gennemsnit at stå for 36 procent af alle Dankort-transaktioner på nettet sidste år.

Navnet på selskabet er Telmore, mobiltelefonselskabet, der tilbyder brugerne mobiltid uden abonnement. Eneste krav: taletid skal købes på nettet. Det har resulteret i en massiv trafik på nettet og gjort Telmore til landets største e-handelsvirksomhed målt på antal transaktioner.

»Telmore er store, fordi over 200.000 kunder tanker mobilen over Internettet. Vi får op til 1000 nye kunder om dagen, som er flittige brugere af nettet. I december havde vi 40 procent af den samlede danske nethandel med Dankort, og noget tyder på, at vi er godt på vej med en ny rekord for januar«, siger Telmores direktør Frank Rasmussen.

FDIH - Foreningen for Dansk Internethandel, ser ikke noget problem i, at én virksomhed som Telmore har en meget stor andel af det samlede antal Dankort-transaktioner på nettet.

»Det er ikke noget problem. Uden Telmore fordobler e-handelen via Dankort sig stadigvæk fra år til år, og med Telmore er det så blot en tredobling«, siger Gert Birnbacher, formand i FDIH, og forklarer:

»Der er mange, der har mere succes med e-handel end Telmore. Tag bare Brugsen som sælger for over 100 mio. kr. pr. år på nettet. Her betaler man bare i butikken og ikke online. Eller bankerne der har cirka 50 procent af deres kunder til at e-handle, hver gang de bruger e-banking«.

Også hos PBS, der varetager alle Dankortbetalinger på nettet, oplever man udviklingen som positiv, og ser ikke noget problem i, at det er nogle få firmaer, der tegner sig for hovedparten af transaktionerne.

»Umiddelbart vil jeg ikke sige, at det er et problem, for andre potentielle udbydere skal nok lære af dem, der har succes med kortbetalinger på nettet. De gode succeshistorier - de forretninger, der giver kunderne værdi ved at handle på nettet - vil være drivkraft for andre«, siger Pernille Kylling, Kommunikationschef i PBS.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere