Fremgang for e-handel i Danmark skyldes ét firma

E-handelen i Danmark er tredoblet på et år. Men et firma - Telmore med Frank Rasmussen i spidsen - står for en tredjedel af denne fremgang.

E-handelen i Danmark er i fremgang, og antallet af Dankort-transaktioner stiger støt. Men én virksomhed skiller sig markant ud fra mængden og markerer sig ved i gennemsnit at stå for 36 procent af alle Dankort-transaktioner på nettet sidste år.

Navnet på selskabet er Telmore, mobiltelefonselskabet, der tilbyder brugerne mobiltid uden abonnement. Eneste krav: taletid skal købes på nettet. Det har resulteret i en massiv trafik på nettet og gjort Telmore til landets største e-handelsvirksomhed målt på antal transaktioner.

»Telmore er store, fordi over 200.000 kunder tanker mobilen over Internettet. Vi får op til 1000 nye kunder om dagen, som er flittige brugere af nettet. I december havde vi 40 procent af den samlede danske nethandel med Dankort, og noget tyder på, at vi er godt på vej med en ny rekord for januar«, siger Telmores direktør Frank Rasmussen.

FDIH - Foreningen for Dansk Internethandel, ser ikke noget problem i, at én virksomhed som Telmore har en meget stor andel af det samlede antal Dankort-transaktioner på nettet.

»Det er ikke noget problem. Uden Telmore fordobler e-handelen via Dankort sig stadigvæk fra år til år, og med Telmore er det så blot en tredobling«, siger Gert Birnbacher, formand i FDIH, og forklarer:

»Der er mange, der har mere succes med e-handel end Telmore. Tag bare Brugsen som sælger for over 100 mio. kr. pr. år på nettet. Her betaler man bare i butikken og ikke online. Eller bankerne der har cirka 50 procent af deres kunder til at e-handle, hver gang de bruger e-banking«.

Også hos PBS, der varetager alle Dankortbetalinger på nettet, oplever man udviklingen som positiv, og ser ikke noget problem i, at det er nogle få firmaer, der tegner sig for hovedparten af transaktionerne.

»Umiddelbart vil jeg ikke sige, at det er et problem, for andre potentielle udbydere skal nok lære af dem, der har succes med kortbetalinger på nettet. De gode succeshistorier - de forretninger, der giver kunderne værdi ved at handle på nettet - vil være drivkraft for andre«, siger Pernille Kylling, Kommunikationschef i PBS.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.