Fremgang for e-handel i Danmark skyldes ét firma

E-handelen i Danmark er tredoblet på et år. Men et firma - Telmore med Frank Rasmussen i spidsen - står for en tredjedel af denne fremgang.

E-handelen i Danmark er i fremgang, og antallet af Dankort-transaktioner stiger støt. Men én virksomhed skiller sig markant ud fra mængden og markerer sig ved i gennemsnit at stå for 36 procent af alle Dankort-transaktioner på nettet sidste år.

Navnet på selskabet er Telmore, mobiltelefonselskabet, der tilbyder brugerne mobiltid uden abonnement. Eneste krav: taletid skal købes på nettet. Det har resulteret i en massiv trafik på nettet og gjort Telmore til landets største e-handelsvirksomhed målt på antal transaktioner.

»Telmore er store, fordi over 200.000 kunder tanker mobilen over Internettet. Vi får op til 1000 nye kunder om dagen, som er flittige brugere af nettet. I december havde vi 40 procent af den samlede danske nethandel med Dankort, og noget tyder på, at vi er godt på vej med en ny rekord for januar«, siger Telmores direktør Frank Rasmussen.

FDIH - Foreningen for Dansk Internethandel, ser ikke noget problem i, at én virksomhed som Telmore har en meget stor andel af det samlede antal Dankort-transaktioner på nettet.

»Det er ikke noget problem. Uden Telmore fordobler e-handelen via Dankort sig stadigvæk fra år til år, og med Telmore er det så blot en tredobling«, siger Gert Birnbacher, formand i FDIH, og forklarer:

»Der er mange, der har mere succes med e-handel end Telmore. Tag bare Brugsen som sælger for over 100 mio. kr. pr. år på nettet. Her betaler man bare i butikken og ikke online. Eller bankerne der har cirka 50 procent af deres kunder til at e-handle, hver gang de bruger e-banking«.

Også hos PBS, der varetager alle Dankortbetalinger på nettet, oplever man udviklingen som positiv, og ser ikke noget problem i, at det er nogle få firmaer, der tegner sig for hovedparten af transaktionerne.

»Umiddelbart vil jeg ikke sige, at det er et problem, for andre potentielle udbydere skal nok lære af dem, der har succes med kortbetalinger på nettet. De gode succeshistorier - de forretninger, der giver kunderne værdi ved at handle på nettet - vil være drivkraft for andre«, siger Pernille Kylling, Kommunikationschef i PBS.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Delivering enduring customer engagement: Why now is the time to invest in a solid data foundation

Never has it been more important to have a robust data management strategy that enables a 360 view of the customer. The most successful companies in the current environment are harnessing the value of their data by proactively monitoring changes in customer behaviors & experiences and making targeted investments to address them.Hear firsthand how Maersk is offering a completely differentiated customer experience by putting data at the heart of their digital-transformation journey.

23. april 2021 | Læs mere


Digital konference: Træf det rigtige cloud-valg - fokus på strategi bag og muligheder med hybrid- og multi-cloud

Få indsigt i de strategiske valg, som en række førende CIO'er har foretaget på cloud-området - og hør hvordan hybrid- og multi cloud-tilgangen giver en række fordele - hvis du vel og mærke kan få sikkerhed, release cycles og flere teknologi-stakke til at gå op i en højere enhed.

28. april 2021 | Læs mere


Brug af kunstig intelligens i den kommunale sagsbehandling

Der er behov for en kritisk samfundsdebat om brug af kunstig intelligens i det offentlige. Vi sætter derfor fokus på, hvilke udfordringer og muligheder der er, og hvilke rettigheder borgerne har i en sådan en situation, hvor sagsbehandlingen og afgørelserne er truffet på baggrund af kunstig intelligens. Og hør hvordan nogle af de kommuner, der har erfaringer med brug af kunstig intelligens, har formået at anvende denne teknologi.

29. april 2021 | Læs mere


Premium
Atea stormer frem: Her er de 20 it-leverandører som branchen mener har de bedste produkter, ydelser og service
Computerworld Image 2021: Disse 20 selskaber leverer ifølge det professionelle it-Danmark de bedste produkter, de bedste ydelser og har den bedste service. Se listen her.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.