Artikel top billede

Videomøder redder virksomheder fra askeskyen

Hvis askeskyen lukker lufthavnene, kan det betyde et nyt boom for videomøder.

I den kommende tid kan det blive svært at være forretningsrejsende i Europa. Det er usikkert hvordan situationen omkring askeskyen fra vulkanudbruddet i Island udvikler sig, men der er allerede aflyst hundredvis af flyafgange. Askeskyen ventes også at ramme Danmark senere på dagen.

Det vækker minder om situationen for et år siden, hvor Europa var dækket af en askesky i flere uger. Mange virksomheder valgte at holde videokonferencer i stedet for fysiske møder. Selv EU's transportministre holdt et møde om situationen per video.

Den nye askesky kan også betyde et boom for videokonferencer hvis lufttrafikken bliver påvirket i længere tid.

”I en situation som denne er fordelen med videoteknologien at du kan fortsætte med at holde møder og drive din virksomhed uden afbrydelse. Det er altid uheldigt når sådan noget sker, men det er vigtigt at virksomheder har et alternativ til flyrejser – og her er videokonferencer altså et godt bud,” siger Thomas Nielsen, som er head of telepresence and video hos Cisco Danmark.

Hos Cisco TVSS (tidligere Tandberg) regner man selv med at kunne arbejde videre og kommunikere med partner og kunder uden forstyrrelser selv hvis himlen bliver dækket af aske.

De 11 medarbejdere i Danmark, der er fordelt mellem Jylland og Sjælland, har alle video på den bærbare.

”Hvor man andre steder ser, at videokonferencer kan vare halve og hele timer, så holder vi også videomøder som kun varer 10 minutter. Så vi bruger video i stedet for telefonsamtaler. Vi bruger det ikke kun internt. Halvdelen af alle videomøder holdes med eksterne partnere og kunder,” siger Thomas Nielsen.

I forbindelse med askeskyen sidste år var der mulighed for at leje sig ind hos flere af selskabets partnere og bruge deres anlæg til videokonferencer. Cisco sælger de helt store telepresence-løsninger, som fylder et helt rum, men der er også små personlige systemer, der kan sættes op på en halv time.

Det kræver selvfølgelig at den nødvendige infrastruktur er på plads – herunder at båndbredden er høj nok.

”Generelt har vi oplevet en stigende interesse fra kunderne i det seneste års tid. Det er ikke sådan at vi bliver kimet ned fordi der er en askesky, men vi oplever at video er mere 'top of mind', når vi kommer ud for at snakke med kunderne,” siger Thomas Nielsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Du skal opdatere nu: Linux-servere i Azure står pivåbne for alvorlige angreb via nyopdaget OMIGOD-sårbarhed
Du bør omgående patche fire alvorlige sårbarheder i Linux VM’ere i Microsofts Azure-cloud. Sårbarhederne findes i Open Management Infrastructure (OMI) og kaldes OMIGOD. Se her, hvad du skal gøre.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Hvad koster det egentlig…? Tag overblikket tilbage over dine omkostninger i skyen
Mange organisationer arbejder på tværs af flere cloudplatforme – men er udfordret af, at det kan være næsten umuligt at vide, hvad man betaler for og hvorfor.