Jaynet køber IT Partner

Hosting og netværk skal suppleres med consulting.

En af de internetudbydere, der lejer sig ind på TDC’s fibernet i hovedstadsområdet, er Jaynet. Salg af fiberbredbånd til private er dog kun en lille del af forretningen for firmaet i Glostrup: Jaynet lever nemlig primært af at tilbyde hosting og netværks-ydelser til danske virksomheder.

Nu har forretningen fået yderligere et ben. Jaynet har overtaget den konkurrerende virksomhed IT Partner. Dermed vokser medarbejderstaben fra 45 til godt 60 mand.

IT Partners konsulentafdeling, der tilbyder infrastruktur-rådgivning til små og mellemstore virksomheder, bliver nyt forretningsområde for Jaynet.

Jaynet kom til verden som rendyrket serverhotel i 2000 stiftet af Jakob Kjærgaard og André Dommer. Hosting-forretningen var også grunden til, at selskabet blev netværksudbyder.

”Datidens trange ASDL-forbindelser slog ofte ikke til, når firmaer skulle have adgang til deres hostede data, så vi begyndte at etablere egne fiberlinjer. I dag har vi et fibernet, der dækker hele Danmark”, fortæller salgs- og marketing-direktør Michael Meister.

Kombinationen af serverhotel og egne net har fungeret så godt, at Jaynet i år kan notere en vækst i omsætning på 40 procent i indgåede kontrakter. Sidste år solgte Jaynet for over 70 millioner kroner.

Selvom den megen hype omkring cloud computing kunne få en del virksomheder til at fravælge en mellemstor dansk hosting-udbyder til fordel for en stor og måske billigere international cloud-udbyder, så venter Jaynet ikke faldende omsætning i fremtiden, faktisk tværtimod.

”Mange virksomheder vil stadigt gerne have fysisk adgang til deres server-udstyr, og det kan vi give dem,” siger Michael Meister.

Ironisk nok kan købet af et firma ved navn IT Partner få konsekvenser for Jaynets eksisterende partnere, der nu kan komme i kanalkonflikt. Jaynet har knap en snes større og mindre it-forhandlere, som har videresolgt hostingudbyderens ydelser til deres kunder.

Ved at bevæge sig ind på netværks- og infrastruktur-rådgivning med den nyerhvervede konsulentforretning fra IT Partner, kan Jaynet komme i kanalkonflikt med sine egne partnere og altså slås om de samme kunder.

”Sådan er det. Men det betyder bare, at vi må lave nogle klare aftaler med vores partnere, der løser problemerne, hvis de skulle opstå”, siger Michael Meister, der har en fortid i Dell, hvor man ikke er ubekendt med begrebet kanalkonflikter mellem forhandlere og producentens eget direkte salg.

IT Partner er Jaynets femte opkøb på fire år. Tidligere er mindre hosting-firmaer som Elitehost, Plushost og 2Fast blevet opkøbt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere