Jaynet køber IT Partner

Hosting og netværk skal suppleres med consulting.

En af de internetudbydere, der lejer sig ind på TDC’s fibernet i hovedstadsområdet, er Jaynet. Salg af fiberbredbånd til private er dog kun en lille del af forretningen for firmaet i Glostrup: Jaynet lever nemlig primært af at tilbyde hosting og netværks-ydelser til danske virksomheder.

Nu har forretningen fået yderligere et ben. Jaynet har overtaget den konkurrerende virksomhed IT Partner. Dermed vokser medarbejderstaben fra 45 til godt 60 mand.

IT Partners konsulentafdeling, der tilbyder infrastruktur-rådgivning til små og mellemstore virksomheder, bliver nyt forretningsområde for Jaynet.

Jaynet kom til verden som rendyrket serverhotel i 2000 stiftet af Jakob Kjærgaard og André Dommer. Hosting-forretningen var også grunden til, at selskabet blev netværksudbyder.

”Datidens trange ASDL-forbindelser slog ofte ikke til, når firmaer skulle have adgang til deres hostede data, så vi begyndte at etablere egne fiberlinjer. I dag har vi et fibernet, der dækker hele Danmark”, fortæller salgs- og marketing-direktør Michael Meister.

Kombinationen af serverhotel og egne net har fungeret så godt, at Jaynet i år kan notere en vækst i omsætning på 40 procent i indgåede kontrakter. Sidste år solgte Jaynet for over 70 millioner kroner.

Selvom den megen hype omkring cloud computing kunne få en del virksomheder til at fravælge en mellemstor dansk hosting-udbyder til fordel for en stor og måske billigere international cloud-udbyder, så venter Jaynet ikke faldende omsætning i fremtiden, faktisk tværtimod.

”Mange virksomheder vil stadigt gerne have fysisk adgang til deres server-udstyr, og det kan vi give dem,” siger Michael Meister.

Ironisk nok kan købet af et firma ved navn IT Partner få konsekvenser for Jaynets eksisterende partnere, der nu kan komme i kanalkonflikt. Jaynet har knap en snes større og mindre it-forhandlere, som har videresolgt hostingudbyderens ydelser til deres kunder.

Ved at bevæge sig ind på netværks- og infrastruktur-rådgivning med den nyerhvervede konsulentforretning fra IT Partner, kan Jaynet komme i kanalkonflikt med sine egne partnere og altså slås om de samme kunder.

”Sådan er det. Men det betyder bare, at vi må lave nogle klare aftaler med vores partnere, der løser problemerne, hvis de skulle opstå”, siger Michael Meister, der har en fortid i Dell, hvor man ikke er ubekendt med begrebet kanalkonflikter mellem forhandlere og producentens eget direkte salg.

IT Partner er Jaynets femte opkøb på fire år. Tidligere er mindre hosting-firmaer som Elitehost, Plushost og 2Fast blevet opkøbt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere