ERP-gigant vil kvæle svenskere

Det går hastigt fremad for den amerikanske producent af økonomissystemer, Peoplesoft. Målet er nu at blive nummer to i Norden inden for fem-ti år. Det skal gå ud over de små svenske konkurrenter.

Det amerikanske softwarehus, Peoplesoft, er på hastig fremmarch i hastig vækst i Norden. Det skal nu skal det gå ud over de lokale leverandører. Selskabet, der laver økonomistyringssystemer til mellemstore og store virksomheder, er vokset fra ti til 56 ansatte på to år. Snart udvides til Finland, og næste mål er andenpladsen på ERP-markedet i Norden.

Det skal ske inden for fem-ti år, hvilket er et meget ambitiøst mål for selskabet, der i øjeblikket er at finde langt nede på listen. Markedsandelen er 3-4 procent på high-end markedet og endnu lavere på low-end-markedet. Men markedet er der, mener selskabets tropsfører i Norden, administrerende direktør Anders Ottoson til IT-avisen ComON.

»Det bliver især de lokale producenter - især de svenske - som vi kommer til at tage kunderne fra. De har haft medvind i nogle år, men oplever nu økonomiske problemer. Vi mærker, at deres kunder er usikre på fremtiden, og det er guld for os. Jeg vil skitsere markedet som en mini-udgave af Y2K-boomet,« siger Anders Ottoson, der med den sidste bemærkning hentyder til den guldgrube, som softwarebranchen befandt sig i op til år 2000, hvor mange virksomheder blev nødt til at opdatere deres systemer.

Det samme scenarium føler han udspiller sig nu i kraft af, flere produktionsvirksomheder har behov for at opdatere deres ERP-løsninger, men ikke tør basere sig på en mindre lokal producent, som de ikke helt har sikkerhed for er her i morgen.

Paradoksalt nok befinder Peoplesoft sig i nogenlunde samme situation med truslen fra Oracle, men det betragter kunderne ikke som et problem, afviser Anders Ottoson.

Trængte svenskere i farezonen
De nordiske spillere som PeopleSoft helt konkret har sat sigtet ind på er svenskerne Intentia, IBS og IFS.

Intentia har rimelig succes med systemet af samme navn i Danmark. Til gengæld halter virksomheden voldsomt i udlandet. Samlet set tabte selskabet et trecifret millionbeløb i 2003 ud af omsætning på 2,3 milliarder kroner. Det fremgår det af den nyligt offentliggjorte ERP-rapport fra konsulenthuset Nathan & Co.

Også IBS, der har været nogle år på markedet med systemet ASW, kæmper hårdt. Virksomheden har blandt andet problemer på det danske marked og vurderes til at få det svært på længere sigt.

»Globalt ligger IBS økonomisk set omkring et pænt nul, hvilket ikke er tilstrækkeligt for den fremtidige videreudvikling,« vurderer Herbert Nathan i ERP-rapporten.

Også IFS med løsningen af samme navn har haft det svært. Selskabet har fyret en række medarbejdere de seneste år, samt mistet en række sikre kunder til konkurrenter. Senest har den japanske teknologigigant NEC dog købt sig id i virksomheden, hvilket kan give IFS flere økonomiske muskler.

Den nordiske Peoplesoft-direktør vil ikke kommentere om et opkøb af nogle af de trængte lokale spillere indgår i vækstplanerne. Selskabet har dog tradition for at købe sig til vækst. Inden storopkøbet af J. D. Edwards i 2003, købte Peoplesoft på fem år yderligere ti mindre softwareproducenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere