NemID skal sikre Den Blå Avis og QXL mod fuskere

Papkortet skal vise sælgerens sande identitet.

NemID vil for fremtiden gøre det nemmere for internethandlende at føle sig mere sikre. Både onlineauktionen QXL og brugtsalgssitet dba.dk vil implementere NemID til at verificere identiten på deres handlende.

DanID, der står bag NemID, har fra starten kontaktet store danske virksomheder for at få dem til at købe NemID-ydelsen, så det er en sejr for selskabet, der er ejet af bankerne, at få de to, store portaler til at bruge NemID.

Inden udgangen af marts regner QXL med at have implementeret deres NemID-løsning, så brugere kan verificere sig med nogle nemme klik og indtastninger. I dag sender QXL breve ud for at bekræfte brugernes identitet, så NemID-løsningen er tænkt som et billigt og nemt alternativ.
 

QXL forsinket

Aftalen mellem DanID og QXL kom allerede på plads sidste år, men det er først i foråret, at papkortet kommer i funktion på onlineauktionen.

"Vi har været lidt forsinket. Vi havde et ønske om at bruge NemID i efteråret, men vi havde ikke ressourcer til at føre det ud i livet," forklarer Mariann Svendsen, kundeservicechef hos QXL, til ComON.

Hun vil ikke oplyse, hvor mange brugere, de forventer vil bruge NemID. Det er en forretningshemmelighed, siger hun.
 

DBA.dk bruger NemID inden sommeren

DBA.dk, der har mere end en million brugere om måneden, aftalte også sidste år at bruge NemID og regner med at have udviklet og implementeret deres NemID-løsning inden sommer. Brugerne vil logge sig på som normalt, men kan vælge at verificere deres identitet med NemID, skriver Politiken. Dermed kan potentielle købere se, om en sælger vitterligt er dén person, som vedkommende giver sig ud for. Dét vil mindske fusk og salg af hælervarer på dba.dk, håber sitet, fordi annoncerne bliver personhenførbare.

Danskere, der overvejer at købe en genstand på dba.dk, kan således vælge kun at se NemID-verificerede salgsannoncer.

"Det er et markant sikkerhedsløft," siger Simon Karsø, kommunikationschef hos DBA.

"Vi håber, at mange vil bruge løsningen," forklarer han over for ComON.

I dag giver DBA.dk brugerne mulighed for at cpr-validere sig, men med NemID får sikkerheden et nøk opad, mener Simon Karsø.
 

To betalingsløsninger

DanID har to betalingsløsninger for virksomheder, som overvejer at bruge NemID. Enten kan man betale 3,12 kroner om året pr. bruger, eller også kan man betale en krone pr. gang, NemID bliver brugt.

"Virksomheder skal gøre op med sig selv: Er mine kunder inde mere end tre gang hvert år?," forklarer Jette Knudsen, pressechef for DanID.

Jette Knudsen forklarer, at virksomhederne som udgangspunkt ikke kan lave NemID-aftaler med DanID, der afviger fra de betalingsløsninger.

Prismodellen er forskellige fra den gamle ved Den Digitale Signatur, som TDC i sin tid stod for. Med den gamle logon-løsning betalte virksomheder 2, 4 eller 6 kroner pr. bruger pr. år. Jo flere brugere, jo billigere var løsningen.

På nuværende tidspunkt har lidt over 100 virksomheder - udover bankerne og pengeinstitutterne - valgt at bruge NemID til løsninger på deres websites. Det er eksempelvis fagkasser, datingportaler og Klasselotteriet.

Konkurrenter til DanID har tidligere over for ComON kritiseret, at prisen for at bruge NemID var så lav, at det er svært at konkurrere med løsningen. Det er et problem, lød kritikken, fordi NemID er delvist statsfinansieret.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.