Millioner til dansk-svensk billedsøgemaskine

Den dansk-svenske billedsøgemaskine Polar Rose får nu tilført 30 millioner kroner i venturekapital.

Dansk-svenske Polar Rose udvikler en søgemaskine der skal analysere det faktiske indhold i billeder på nettet, og selskabet har netop modtaget 30 millioner kroner i venturekapital fra Nordic Venture Partners, der er Nordens største it-ventureselskab.

»Polar Rose er interessant, fordi idéen er unik og har en potentiel stor gennemslagskraft. Billedanalyse har tidligere været forbeholdt målrettede applikationer indenfor sikkerhed men bruges her til at organisere billeder på nettet og derved forbedre adgangen til information,« siger Claus Højbjerg Andersen, partner i Nordic Venture Partners.

Polar Rose består af to dele. Et lille program sørger for at finde ansigter på billeder på nettet. Ansigter findes og markeres med en rose og et tryk på rosen giver svar på, hvem personen er og hvem personen ligner.

Den anden del er en tilhørende søgemaskine, hvor alle noterede billeder lagres og stilles til rådighed for alle. Polar Rose kan også bruges lokalt til f.eks. at lede efter billeder med bedstemor på sit online fotoalbum og på sigt sin egen harddisk, fortæller firmaet.

Ifølge adm. direktør Nikolaj Nyholm er den største udfordring for selskabet lige nu at tiltrække de rigtige medarbejdere.

»Vi er i øjeblikket repræsenteret af danskere, svenskere, en nordmand og en englænder. Vi skal ikke nødvendigvis være særlig mange flere, men det er yderst vigtigt at vi tiltrækker de absolut dygtigste folk til denne opgave,« siger Nikolaj Nyholm.

En udvalgt skare af brugere får lov at teste Polar Rose programmet i en lukket betatest i denne måned. Efterhånden, som kapaciteten øges under efteråret, bliver gradvist flere brugere lukket ind.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?