Millioner til dansk-svensk billedsøgemaskine

Den dansk-svenske billedsøgemaskine Polar Rose får nu tilført 30 millioner kroner i venturekapital.

Dansk-svenske Polar Rose udvikler en søgemaskine der skal analysere det faktiske indhold i billeder på nettet, og selskabet har netop modtaget 30 millioner kroner i venturekapital fra Nordic Venture Partners, der er Nordens største it-ventureselskab.

»Polar Rose er interessant, fordi idéen er unik og har en potentiel stor gennemslagskraft. Billedanalyse har tidligere været forbeholdt målrettede applikationer indenfor sikkerhed men bruges her til at organisere billeder på nettet og derved forbedre adgangen til information,« siger Claus Højbjerg Andersen, partner i Nordic Venture Partners.

Polar Rose består af to dele. Et lille program sørger for at finde ansigter på billeder på nettet. Ansigter findes og markeres med en rose og et tryk på rosen giver svar på, hvem personen er og hvem personen ligner.

Den anden del er en tilhørende søgemaskine, hvor alle noterede billeder lagres og stilles til rådighed for alle. Polar Rose kan også bruges lokalt til f.eks. at lede efter billeder med bedstemor på sit online fotoalbum og på sigt sin egen harddisk, fortæller firmaet.

Ifølge adm. direktør Nikolaj Nyholm er den største udfordring for selskabet lige nu at tiltrække de rigtige medarbejdere.

»Vi er i øjeblikket repræsenteret af danskere, svenskere, en nordmand og en englænder. Vi skal ikke nødvendigvis være særlig mange flere, men det er yderst vigtigt at vi tiltrækker de absolut dygtigste folk til denne opgave,« siger Nikolaj Nyholm.

En udvalgt skare af brugere får lov at teste Polar Rose programmet i en lukket betatest i denne måned. Efterhånden, som kapaciteten øges under efteråret, bliver gradvist flere brugere lukket ind.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere