Millioner til dansk-svensk billedsøgemaskine

Den dansk-svenske billedsøgemaskine Polar Rose får nu tilført 30 millioner kroner i venturekapital.

Dansk-svenske Polar Rose udvikler en søgemaskine der skal analysere det faktiske indhold i billeder på nettet, og selskabet har netop modtaget 30 millioner kroner i venturekapital fra Nordic Venture Partners, der er Nordens største it-ventureselskab.

»Polar Rose er interessant, fordi idéen er unik og har en potentiel stor gennemslagskraft. Billedanalyse har tidligere været forbeholdt målrettede applikationer indenfor sikkerhed men bruges her til at organisere billeder på nettet og derved forbedre adgangen til information,« siger Claus Højbjerg Andersen, partner i Nordic Venture Partners.

Polar Rose består af to dele. Et lille program sørger for at finde ansigter på billeder på nettet. Ansigter findes og markeres med en rose og et tryk på rosen giver svar på, hvem personen er og hvem personen ligner.

Den anden del er en tilhørende søgemaskine, hvor alle noterede billeder lagres og stilles til rådighed for alle. Polar Rose kan også bruges lokalt til f.eks. at lede efter billeder med bedstemor på sit online fotoalbum og på sigt sin egen harddisk, fortæller firmaet.

Ifølge adm. direktør Nikolaj Nyholm er den største udfordring for selskabet lige nu at tiltrække de rigtige medarbejdere.

»Vi er i øjeblikket repræsenteret af danskere, svenskere, en nordmand og en englænder. Vi skal ikke nødvendigvis være særlig mange flere, men det er yderst vigtigt at vi tiltrækker de absolut dygtigste folk til denne opgave,« siger Nikolaj Nyholm.

En udvalgt skare af brugere får lov at teste Polar Rose programmet i en lukket betatest i denne måned. Efterhånden, som kapaciteten øges under efteråret, bliver gradvist flere brugere lukket ind.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.