Artikel top billede

Verdens største våbenfabrikant under it-angreb

Sikkerhedsfirma afviser brist.

Unlockedheed Martin.

Det burde måske være det nye navn for amerikanske Lockheed Martin, der udvikler og producerer højteknologisk, militær isenkram til blandt andet det amerikanske militær. I hvert fald hævder en anonym kilde over for nyhedsbureauet Reuters, at verdens største våbenfabrikant er blevet hacket. Også andre, mindre våbenfabrikanter kan være hacket, forlyder det.

Hackerne har måske udnyttet information, de fik, da de for tre måneder siden hackede RSA Security, et sikkerhedsfirma under EMC Corporation. Det kan tænkes, at hackerne har produceret kopier af SecurID-nøgler, som kan lagres på en usb-nøgle og dermed give mobil adgang til et bestemt system i et todelt sikkerhedssystem, der både kræver en nøgle og adgangsord.

RSA Security afviser, at det lykkedes hackerne at bryde ind. Ingen data er altså stjålet, hævder firmaet.

Ifølge New York Times har Lockheed Martin, der er verdens største våbenfabrikant, forbedret sikkerheden, efter angrebet blev kendt. Fabrikanten lukkede blandt andet for fjernadgang til it-systemerne og uddelte nye nøgler til de ansatte. Firmaet samarbejder både med RSA Security og regeringens it-specialister for at undersøge cyberangrebet.

Der er ingen oplysninger om, hvem hackerne kan tænkes at være, men tidligere er Kina ofte blevet mistænkt for at stå bag hackerangreb mod den canadiske regering, EU-Kommissionen, OECD og det australske parlament.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?