Artikel top billede

Netscape-stifter udvikler social browser

Det meget omtalte browser til sociale netværk er nu kommet i den første betaversion.

RockMelt har netop startet den første begrænsede betatest af sin browser til sociale netværk. En af investorerne og partnerne i firmaet er Marc Andreessen, som udviklede den første Netscape-browser for 15 år siden.

RockMelt er stiftet af Eric Vishria og Tim Howes, som tidligere har stået i spidsen for firmaet Opsware, som Andreessen var med til at stifte. Det blev solgt til Hewlett Packard for næsten 10 milliarder kroner i 2007. Howes har også arbejdet for det oprindelige Netscape.

I mange år var Microsoft altdominerende på browsermarkedet med sin Internet Explorer, der er tæt integreret i Windows, men i den seneste tid har der været stigende konkurrence fra Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari og norske Opera. Alene Firefox har taget en fjerdedel af markedet.

Den nye RockMelt browser bygger på Chromium, som er open source-udgaven af Google Chrome. Den har været omtalt som en ”Facebook browser” og det er ikke helt forkert.

Der er meget tæt integration med Facebook; i venstre side kan man se vennernes profilbilleder og starte en chat med dem, og der er indbygget en share-funktion i adressebjælken, så man kan dele sine links med vennerne på Facebook eller Twitter. Ét klik er nok til at dele et link.

I modsætning til de ”gamle” browsere – som er skabt til en virkelighed hvor websider er forholdsvis statiske – er den nye browser altså skræddersyet til det sociale internet.

Alle de personlige indstillinger bliver gemt på firmaets servere og kan så tilgås fra enhver computer med RockMelt. De mange funktioner der skal gøre browseren unik er beskrevet i denne blog.

RockMelt er ikke den første sociale browser – allerede for tre år siden kom den Firefox-baserede Flock – men udviklerne mener, at man har fundet den rette kombination af brugervenlighed og nye funktioner.

Det kan blive svært at konkurrere med de store og mere kendte browsere, men 500 millioner brugere har angiveligt skiftet browser i de sidste tre år.

For at få fingrene i betaen er det nødvendigt at tilmelde sig – naturligvis gennem Facebook Connect.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.