RSS er død. Længe leve RSS

Vrøvl, siger RSS-farmand.

I de nyeste versioner af Chrome og Firefox er der ikke nogen synlig orange box, der indikerer at man kan hente et XML-format af en hjemmeside.

Det er et tegn på, at RSS er et hendøende format.

Det mener bloggeren Kroc Camen, og en række journalister på Techcrunch giver ham ret.

Techcrunch har registreret, at antallet af besøgende via RSS-læsere er dalende. Folk finder i stedet frem til Techcrunch vis links fra Twitter og Facebook.

Dødsdommen over RSS-feeds har skabt en blodig debat, hvor bandeord og øretæver flyver lavt. Dave Winer, der ofte fremhæves som en af de største bidragsydere til RSS-opfindelsen, har taget kampen op og nægter at acceptere dødsdommen. På Twitter er debatten ond og  hånlig men alligevel særdeles læseværdig.

"Professional west coast tech bloggers are for the most part assholes" Citat: Dave Winer.

Feedet lever...i baggrunden

Men både fans og kritikere af RSS har ret.

Det mener Stefan Bøgh-Andersen fra den danske RSS-tjeneste Overskrift.dk, der netop samler nyheder fra danske blogs via RSS.

”RSS er jo stadig en lidt nørdet ting, som ikke er slået i gennem bredt. For mange mennesker er det en mystisk knap i deres browser, som enten kaster noget XML-kode efter dem, eller som giver dem mulighed for at tilmelde et feed, og det er stadig ikke alle, der kan finde ud af at putte det i en feed reeder. Hvis Mozilla kan se, at der ikke er så mange mennesker, der bruger det, så er det måske fint nok at skubbe det lidt i baggrunden,” siger Stefan Bøgh-Andersen.

Mozilla oplyser, at under 10 procent af brugerne anvender RSS-genvejen, som altså nu skubbes ind på menulinjen. Ifølge Asa Dotzler fra Mozilla er det dog langt fra en nedprioritering af RSS. Den nye position giver mere mening, og det bliver bedre forklaret, hvad RSS kan bruges til.

Men når det er sagt, så er dødsdommen overdrevet og unuanceret.

”Det er en kritik, der også har været fremme for nogle år siden, og jeg forstår ikke virakken. RSS er jo bare et XML-format. Det eksisterer i baggrunden på de fleste hjemmesider som en slags "plumping", altså en teknik for hvordan systemer udveksler data med hinanden, og dermed mere relevant for "backend" end for "frontend". Backend-brugen er jo stadig meget relevant, mens RSS på frontend har fået konkurrence af blandt andet Facebook og Twitter, hvor man deler links med sit sociale netværk, og derfor ofte får relevante nyheder inden for sit fag- og interesseområde ad den vej,” siger Stefan Bøgh-Andersen.

 

 


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
IT Relation fortsætter offensiv opkøbsbølge: Overtager it-sikkerheds-selskabet Improsec
Vækst-selskabet IT Relation fortsætter sin massive opkøbsbølge, der har ført til et to-ciftret antal opkøb over de seneste år. Selskabet overtager nu sikkerhedsselskabet Improsec.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.