Artikel top billede

Jobs: Pc'ens dage er talte

Steve Jobs mener, at pc-alderen er forbi. Kun få mennesker har brug for en traditionel computer, mener han.

Den karismatiske Apple-chef Steve Jobs talte i denne uge på D8-konferencen i Californien, og for engangs skyld kunne han hverken præsentere en ny iPhone eller et andet nyt produkt, der skal revolutionere verden. Men han fortalte til gengæld om sin vision for, hvordan vores fremtid ser ud.

Jobs mener, at der fremover kun vil være meget få mennesker, som har brug for en traditionel computer.

Han erkender at ”pc'en har været med os et langt stykke”, men ser samtidig, at vi bevæger os ind i en ”post-pc æra”.

Her vil nye chips og software gøre det muligt for tavleenheder som iPad at overtage de opgaver, som i dag stadig kræver en traditionel computer, som videoredigering og grafisk arbejde. Nogle vil stadig have brug for en pc, men det vil altså være et fåtal af brugerne.

Jobs kunne også afsløre, at Apple faktisk forsøgte at udvikle en tavlecomputer allerede inden iPhone, men selskabet valgte at sætte projektet i bero og fokusere på at komme ind på telefon-markedet, som er meget større end pc-markedet.

Apple-chefen afviste ved samme lejlighed, at firmaet skulle have planer om at udvikle sin egen søgemaskine og forvise Google fra sine iPhones.

De to selskaber har tidligere haft en tæt alliance, men Googles fremstød på smartphone-markedet har gjort dem til bitre rivaler. Google-chef Eric Schmidt sad indtil sidste år i Apples bestyrelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?