Microsoft lukker sit online-leksikon

Microsoft lukker nu sit online-leksikon Encarta - og opgiver dermed at konkurrere med Wikipedia.

I mere end et årti har Microsoft solgt sit eget elektroniske leksikon, Encarta, først som et softwareprodukt, og siden som en onlinetjeneste under navnet MSN Encarta. Men snart er det slut. Microsoft fortæller at alle Encarta webstederne bliver lukket fra den 31. december 2009 og salget af Student og Encarta Premium softwareprodukterne bliver indstillet fra juni måned.

Alle Encarta Premium-abonnenter som har betalt abonnement for perioden efter den 31. april 2009 får pengene tilbage. Der kommer fortsat indholdsopdateringer til Encarta frem til slutningen af året og tekniske opdateringer i de næste tre år, fortæller Microsoft.

I denne FAQ/FAQ.html" target="_new">meddelelse forklarer Microsoft at markedet har leksika og opslagsværker har ændret sig betydeligt i de seneste år.

»Folk søger og forbruger informationer på andre måder i dag end det er sket tidligere,« skriver Microsoft uden at henvise direkte til Wikipedia, men der er næppe tvivl om, at det er det gratis online-leksikon som har ødelagt forretningen for Encarta.

Microsoft har opkøbt flere andre leksika over de seneste år og den seneste version af Encarta Premium indeholder 62.000 artikler, billeder, musik og videoklip. Læs mere om produktets historie hos - Wikipedia.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.