Wikipedia vokser voldsomt

Wikipedia har fået omkring 20 millioner flere unikke besøgende i forhold til sidste år, viser målinger.

Antallet af brugere, der har besøgt det internationale opslagsværk, Wikipedia, er vokset markant, fastslår markedsresearchfirmaet Nielsen/NetRatings.

Wikipedia have 46,8 millioner unikke brugere i maj, hvilket er 72 procent højere end i juni sidste år.

Inden for nyheds- og informationskategorierne har Wikipedia også ligget i toppen hver måned det sidste år.

Wikipedias indhold administreres og redigeres af brugerne. Denne åbne tilgang kritiseres ofte, fordi enhver bruger dermed i princippet kan skrive enhver artikel om. Men det giver også Wikipedia en stor fordel, fordi artiklerne dermed kan opdateres nærmest øjeblikkeligt, når nye fakta dukker op i nyhedsstrømmen.

I april var Wikipedia for eksempel centrum for informationer om massakren på Virginia Tech i USA. På tilsvarende vis har andre nyhedshistorier som bomberne i London i juli 2005 eller tsunamien i julen 2004 ført til mange besøg på Wikipedia. I disse dage formodes Wikipedia at få besøgende, fordi siderne om Apples iPhone opdateres jævnligt.

Max Kalehoff fra Nielsen har undersøgt Wikipedia og beskriver opslagsværket som et samarbejde med fremtidigt potentiale.

»Det er som en amøbe. Det vokser hele tiden,« siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere