Unge danskere vælter ind på it-uddannelserne

Langt flere vil læse datalogi.

Der er bred fremgang over næsten hele linjen på landets it-uddannelser.

Universitets- og Bygningsstyrelsen har netop offentliggjort tallene for optaget på it-uddannelserne, og bortset fra Handelshøjskolen i København (CBS) melder alle sammen om fremgang.

Samlet set har universiteterne optaget 2.231 nye it-studerende, hvilket er en fremgang på 22 procent i forhold til 2010.

Den største vækst finder sted på Aalborg Universitet, som har optaget 39 procent flere. Dermed skal 867 unge nu læse it-fag i Aalborg.

Tallene for landsplan viser, at datalogi er den største studieretning inden for it-fagene med et optag på 401 studerende, mens humanistisk informatik følger efter med 314.

Det største fald i statistikken er at finde i studieretningen it og datamanagement, som falder med 100 procent. Der er dog tale om, at studiet sidste år optog én studerende, mens dette tal i år er nul.

Optaget på universiteterne viser, at det især er de såkaldte hårde fag, der oplever fremgang. Naturvidenskab går generelt frem med 21 procent, mens teknisk videnskab går 15 procent frem.

Glad minister
Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) er begejstret for, hvordan de unge har søgt.

"Det glæder mig meget, at netop naturvidenskab og tekniske uddannelser har en stor fremgang, da det ofte er kandidater inden for disse fag, som erhvervslivet efterspørger," siger ministeren i en pressemeddelelse.

"De unge har søgt ekstremt fornuftigt i år. Det betyder, at universiteterne i langt højere grad end tidligere får fyldt pladserne. Uddannelser, som tidligere havde mange ledige pladser, melder i år om udsolgt for eksempel datalogi og økonomi på Københavns Universitet samt farmaceut på SDU," udtaler Charlotte Sahl-Madsen.

Årets optag viser igen, at it-fagene har en overrepræsentation af mænd. 75 procent af de optagne er mænd, mens tallet i 2010 var 73 procent. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere