Jordskælv kan ramme det globale it-marked

De japanske teknologi-giganter kæmper med ødelagte fabrikker og strømafbrydelser.

Efter jordskælvet i Japan har elektronik-industrien især problemer med strømafbrydelser. Allerede fredag fortalte Sony at man havde valgt at lukke flere af sine fabrikker i de ramte dele af Japan og evakuere de ansatte. Panasonic, Toyota, Honda og Nissan har også lukket fabrikker.

Der er endnu ikke noget overblik over skaderne på anlæggene og den infrastruktur, der er nødvendig for at transportere komponenter frem til fabrikkerne – og de færdige varer videre til forbrugerne.

Men der er ingen tvivl om, at jordskælvet, tsunamien og de efterfølgende atomudslip vil påvirke alt fra produktion af computere til Blu-ray-afspillere og spilkonsoller. Toshiba fortæller om begrænsede skader og produktionsstop på denne side.

En af de største DRAM-producenter i Japan, Elpida, fortæller at produktionen er indstillet helt på mindst én fabrik.

Sony har lukket fabrikker der fremstiller lithium-ion-batterier og lysdioder til Blu-ray-afspillere. Det vides ikke om produktionen af PlayStation 3 også er ramt, men Sony fortæller at man i øjeblikket ikke modtager PS3 til reparation i Japan.

Jordskælvet har også fået Sony til at udskyde Japan-lanceringen af et PS3-spil, Motorstorm: Apocalypse, hvor spilleren kører gennem en katastrofe-ramt by.

De japanske myndigheder har opfordret private husholdninger og virksomheder til at spare på strømmen, og strømforsyningen er helt afbrudt i forskellige dele af landet. Det har blandt andet fået Square Enix til at slukke for flere online-servere til spillene Final Fantasy 11 og 14.

Japan er den tredjestørste halvleder-producent i verden – det anslås at mere end 40 pct. af verdens NAND Flash bliver fremstillet i landet – og et produktionsstop kan hurtigt få de globale priser til at stige.


IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
"Jeg er nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud"
Af alle vores ansatte, så er jeg nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud, selv om jeg ikke altid har været det.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.