Norsk it-gigant mister storkunde efter nedbrud

Bank blev træt af tekniske problemer.

En hardwarefejl fik for nyligt norske Sparebank1 til at droppe hostinggiganten EDB Ergogroup. Nu er hostingselskabet igen ramt af nedbrud, skriver Digi.no.

EDB Ergogroup er et firma, som med 10.000 ansatte reklamerer med at være Nordens ledende it-selskab. De er hostingselskab for store dele af den norske bankbranche, og det har derfor store konsekvenser, når hostingen rammes af uheld.

Valget af ekstern hosting er følsomt for store selskaber, der er afhængige af en stabil oppetid. Derfor er det dårligt for hele branchen, når store selskaber som amerikanske Amazon, danske Scannet og norske EDB oplever tekniske problemer.

Mandag morgen blev eksempelvis Handelsbanken og Sparebank1 ramt af et nedbrud, der skyldtes, at hostingselskabet opdagede en hardwarefejl under en systemopdatering. Det gav tekniske problemer for produktet "Nettbedrift" i seks timer.

Ifølge EDBs informationschef, Torgeir Kristiansen, arbejdede selskabet på at rykke kunderne over på et alternativt system, hvilket han over for Digi.no kaldte redundans.

Hen over påsken medførte teknisk svigt i firmaets centrale it-systemer, at bankkunder fra hele Norge mistede adgangen til netbank, bankautomater og enkelte betalingsterminaler.

Sparebank1 droppede sidste uge EDB på grund af længere tids utilfredshed med driftsproblemer og dét, som banken kalder dårlig kvalitet på udviklingstjenester. EDB skal dog fortsat være driftparter, men de to partnere skrinlægger en større, strategisk samarbejdsaftale om udviklingsprojekter til en værdi af 50 millioner norske kroner.

It-giganten blev dannet i oktober i en fusion mellem EDB og Ergogroup. Firmaet er repræsenteret i hele verden, blandt andet Danmark, Norge, Sverige, Indien, Bulgaring og Storbritannien og har store kunder som Volvo og Telenor. I Danmark er selskabet repræsenteret via EDB Consulting Group AS, der holder til i Viborg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?