Tidligere i denne måned florerede en undersøgelse på nettet, som ingen ville kendes ved. Nu er ejermanden fundet.
Undersøgelsen stillede en række spørgsmål, der pegede i retningen af, at spørgeren gerne ville vide, hvilken støtte der er til DotDK blandt danske internetbrugere.
Ikke overraskende var det de foreløbige vindere af det igangværende udbud, DotDK, der stod bag undersøgelsen. DotDK har nemlig i dag udsendt resultaterne af undersøgelsen foretaget af Zapera.
I opsummeringen lyder det, at 11 af dotDK's 19 støtter bliver betegnet som vigtige af mindst 47 procent af de danske internetbrugere.
I undersøgelsen viser besvarelserne også, at støtten til DIFO's 11 medlemmer også bliver betegnet som vigtige af 47 procent af de adspurgte. Det får DotDK til at konkludere, at parterne har lige stor opbakning i det danske internetsamfund.
78 procent af de danske internetbrugere mener, at fire eller flere af dotDK's støtter er vigtige.
3006 udvalgte brugere blev spurgt. 1012 svarede.
Også støtter blandt modparten
Men den brede undersøgelse var ikke den eneste, der blev gennemført i begyndelsen af måneden.
DotDK har også bedt Zapera om at lodde stemningen blandt de personer, som er medlemmer af organisationer tilknyttet DIFO. Der er sendt spørgeskemaer til 384 sådanne personer, og 50 har svaret.
18 procent af dem svarer, at de vil støtte op om DotDK, hvis foreningen overtager administrationen. 54 procent svarer, at de ligeglade, så længe systemet virker. 28 procent udelukker at samarbejde med DotDK.
»Denne undersøgelse punkterer DIFO's forsøg på at sprede fejlagtig information om dotDK i kølvandet på IT- og Telestyrelsens valg af dotDK som administrator af .dk-domænet. DIFO har afvist næsten alle de organisationer, der støtter dotDK, som 'uvigtige'. Denne undersøgelse viser tydeligt, at det danske internetsamfund har en anden holdning - hvilket beviser, at dotDK's støtter er yderst vigtige for brugerne af .dk-domænet,« udtaler Kim V. Andersen.
ComOn erfarer, at telestyrelsen er parat til at tage sin forsinkede beslutning et tidspunkt i denne uge. Så undersøgelsens konklusioner bliver offentliggjort ganske få dage før afgørelsen.
Det har ikke været mulig at få en kommentar fra den ansvarlige kontorchef Helle Bøjen Larsen i IT- og Telestyrelsen. Det er derfor uvidst, om undersøgelsen når at få en betydning for afgørelsen.
Hele undersøgelsen kan findes i bunden af denne side.