PSN var åben i to dage - Hackere plager stadig Sony

Japanerne ydmyget på ny.

Sony begyndte for få dage siden at åbne sit Playstation Network, efter at det har været lukket i flere uger på grund af hackerangreb. Nu er der allerede meldinger om, at PSN-brugernes kontoer måske alligevel ikke er sikre.

Ifølge flere medier har hackere stadig mulighed for at tvinge sig adgang til PSN-kontoer blot ved at kende en brugers emailadresse og fødselsdato. Disse to oplysninger var blandt dem, der blev snuppet af hackere ved sidste angreb. Derfor er den nye usikkerhed egentlig bare en udnyttelse af funktionen, hvor man ændrer sit kodeord. Hvis man har ændret sin email siden sidste angreb, skulle det ikke være muligt for nogen at ændre ved kontoen.

Sony er blevet informeret om problemet og reagerede tilsyneladende hurtigt på problemet i går ved at lukke funktionen ned. Hjemmesiden Nyleveia, der fortalte Sony om problemet, fortæller, at hjemmesiden til at resette kodeord blev lukket kun 15 minuter, efter at Sony blev opmærksom på smutteren.

Sony har bekræftet, at der er observeret problemer men nedtoner omfanget. Til Reuters siger en talsmand, at der ikke var tale om et hackerangreb.

"Hvis de havde din emailadresse og din fødselsdagdato, så havde de potetielt en mulighed for at få adgang til din konto," indrømmer Dan Race fra Sony.

Sony har lovet, at hjemmesiden snart er åben igen. Det skulle i mellemtiden være muligt at ændre sit password direkte via konsollen.

PSN blev hacket i april ved det, som mange har beskrevet som historiens største datalæk. Det kan være de samme personer, der stadig plager Sony og brugerne.

 


IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Premium
IBM sætter flere navne på topledelsen for sit nye selskab 'NewCo'
Der er blevet sat navne på flere af de aboslutte topposter i IBM's nye driftsselskab, NewCo. Ind til videre fisker IBM inden for egne rækker.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.