Artikel top billede

Ministerium indrømmer hørings-brøler om DNS-spærring

Teleselskaber og it-organisationer fik ikke tilsendt lovforslag.

Teleselskaberne, der skal stå for den planlagte DNS-spærringen af udenlandske medicin-hjemmesider, fik ikke tilsendt lovforslaget, som blev sendt i høring tidligere i november.

"Det er uheldigt," siger Jakob Willer, der er direktør i brancheforeningen Telekommunikationsindustrien (TI).

"Det er en lovgivning, som har betydning for mine medlemmers aktiviteter. Så det er klart, at vi skal høres," fortsætter Jakob Willer.

Ministerium beklager

Indenrigs- og Sundhedsministeriet, der kunne have føjet teleselskaberne til høringslisten, giver Jakob Willer ret i kritikken.

"Indenrigs- og Sundhedsministeriet beklager, at it- og telebranchen ikke har fået lovudkastet tilsendt direkte i forbindelse med høringsrunden," siger kontorchef Dorthe Søndergaard, Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Center for Primær Sundhed, i et mailsvar til ComON.

Et kig på listen over organisationer, som har fået tilsendt listen, viser, at it-organisationer generelt mangler. Listen er omfattende, men ligner i store træk sundhedsmyndighedens standardliste over høringsparter. Det er mest sundhedsorganisationer. Dog har ministeriet og Lægemiddelstyrelsen overvejet listen og derfor tilføjet Videnskabsministeriet som ressortmyndighed for it- og teleområdet, oplyser Dorthe Søndergaard. Også Datatilsynet står på listen.

Mange it-organisationer kunne dog have fået øje på lovforslaget på anden vis, nemlig ved at være knyttet til den statslige hørinsportal, der sender samtlige danske lovforslag til organisationer, der ønsker det. Her har forslaget om en ny lægemiddellov ligget siden 10. november.

"Heldigvis er bl.a. Telekommunikationsindustrien og advokaten for STOP - Nordic Content Protection alligevel blevet opmærksomme på lovudkastet og har anmodet om udsættelse af høringsfristen," oplyser Dorthe Søndergaard til ComON.

De to parter har derfor fået udsat høringsfristen, der ellers var sat til søndag den 29. november.

STOP - Nordic Content Protection er en organisation, som på vegne af Digital, Boxer og YouSee arbejder på at bekæmpe pirateri, eksempelvis card sharing, hvor tv-seere skaffer sig adgang til tv-kanaler uden at betale. Organisationens erklærede mål er at få dansk lov til at beskytte rettighedshaverne bedst muligt.

 

Drypvise tiltag

Jakob Willer har som direktør for TI derfor til torsdag til at give sit besyv med om udvidelsen af det danske internetfilter. Han kan derfor endnu ikke gå i detaljer med TI's syn på sagen. Han forstår dog behovet for at ramme salget af farlig medicin, men er bekymret over, at myndighederne skærer i internettet, som var det en salami.

"Vi synes måske, at man indfører drypvise reguleringer af adgangen til internettet, og jeg synes, vi mangler en overordnet drøftelse hos politikerne, om de synes, at vi skal have et censureret internet, defineret af dem," siger Jakob Willer.

Han giver DNS-spærringen af The Pirate Bay og fremtidigt ulicenserede spillevirksomheder som eksempler på, at teleselskaberne skal afgrænse internettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.