Google starter egen DNS-tjeneste

Google tager kontrol med endnu mere af nettet.

Googles mantra er, at nettet skal være hurtigere. Det forsøger firmaet selv at leve op til ved for eksempel at tune motoren i deres egen Chrome-browser. Men nu vil søgefirmaet sætte yderligere fart på vores dagligdag på nettet.

Det sker ved at træde ind på en arena, som Google indtil nu har holdt sig fra: DNS.

Google vil tilbyde deres helt egen DNS-service.

DNS er i folkemunde det omstillingsbord, der skaber kontakt mellem de webadresser, som brugerne taster, og de egentlige adresser: ip-numrene. Den opgave udføres generelt af hjemmesideejernes egne internetudbydere, men Google mener, at firmaet kan gøre det bedre.

Ifølge teksten på Googles egen blog så skal Google Public DNS komme alle verdens brugere til gode. Men initiativet skal også hjælpe de mange eksisterende DNS-mellemmænd i gang med at tilbyde en bedre service, så nettet på lang sigt bliver meget hurtigere for alle, skriver Google.

Men Google Public DNS skal ikke kun bidrage til mindre ventetid. Det skal også være en genvej til et mere sikkert og stabilt internet.

På Googles DNS Blog opremser Googles Prem Ramaswami flere grunde til, at Google skulle kunne løse opgaven bedre og mere sikkert. For eksempel med bedre blokeringer af ondsindede angreb. Og så lover Google også, at Public DNS ikke sender brugeren videre til andre hjemmesider, hvis brugerne taster forkerte URL’er. De får en fejlmeddelelse og kan hurtigt søge videre.

Det gør vi bedre
Nyheden om at Google også vil udbrede sin søgetjeneste til laget, som ikke umiddelbart er synligt for brugerne, har fået direktøren for OpenDNS til at skrive et længere indlæg.

OpenDNS tilbyder også en alternativ DNS-tjeneste, hvor brugerne har mulighed for at samarbejde og finjustere de ting, som slipper ind på deres netværk på ip-niveau.

I sit indlæg skriver direktør David Ulevitch, at han ikke føler sig truet af Google, og at der stadig er flere ting, som adskiller de to tjenester. For eksempel tager han afstand fra, at Google forsøger at få det til at se ud som om, at firmaets nye tjeneste udelukkende er sat i verden for at skabe en bedre verden.

“Google påstår, at denne tjeneste er bedre, fordi den ikke indeholder reklamer eller omdirigerer brugerne til andre sider, hvis de taster forkert. Men man skal huske på, at Google stadig er verdens største reklamebureau. Det er naivt at tro, at Google DNS tjeneste skulle være skabt for nettets bedste. De kender selvfølgelig værdien i at kontrollere meget mere af internettet, og jeg forventer, at de vil udnytte den fordel til det yderste," skriver Ulevitch.

Om vi skal være bekymret eller begejstret for Googles nye initiativ, vil tiden vise. Men flere har allerede rejst bekymringen. Om ikke andet så har Google i hvert fald snart en hånd med i spillet i alle internettets led. Søgemaskine, browser, styresystem og nu DNS.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere