Artikel top billede

CPR er gået i tænkeboks efter CSC-svigt

Fremtiden er usikker for kuldsejlet udviklingsprojekt.

Planen var at sikre CPR's fremtid. Det skulle ske ved at gøre CPR-systemet mindre afhængigt af én bestemt platform og mainframes. Nu er fremtiden for projektet usikker, efter kontrakten er opsagt, da CSC ikke leverede til tiden.

"Nu er vi gået i tænkeboks om, hvad vi så skal gøre," siger Carsten Grage, kontorchef i CPR-kontoret under Sundheds- og Indenrigsministeriet.

Han afviser at uddybe, hvad CPR overvejer af løsninger, men vil gerne fortælle, at kontrakten med myndighedens faste leverandør CSC giver rum for, at CPR kan vælge en alternativ leverandør til videreudvikling af systemet. Det kan altså komme på tale at skifte leverandør.

Der er ikke nogen deadline for, hvad CPR nu vil gøre. Tingene skal tage sin tid.

"Vi tager lige så lang tid, vi har brug for. Dette projekt var et led i den almindelige modernisering. Vi har et glimrende, velfungerende system i dag," siger Carsten Grage om, hvorfor CPR ikke har travlt.

Carsten Grage afviser at kommentere på, om CPR kan skifte leverandør, hvis den almindelige drift af CPR kunne blive ramt af en storkonflikt pr. 1. juni.

"Hvis og hvis og hvis. Der er stabil drift på CPR i dag, og hvis konflikten eskalerer, har vi tillid til, at CSC lever op til kontrakten," siger Carsten Grage.

ComON ville gerne vide, om CPR reelt har mulighed for at skifte platform - og hvor hurtigt, det kan lade sig gøre. Carsten Grage afviser at kommentere spørgsmålet.

"Systemet har jo været i udbud for et par år siden. Det er muligt at skifte leverandør, men vi har en kontrakt med CSC, og den forventer vi, at både CSC og vi lever op til," siger Carsten Grage.

ComON ville gerne have uddybet, om det rent teknisk vil være muligt hurtigt at skifte leverandør, men Carsten Grage afviser at kommentere.

"Det er spekulation. Det gider jeg ikke være med til," siger Carsten Grage.
IT-JOB

Djurslands Bank

Teamleder til IT-afdeling

DEIF A/S

Softwarearkitekt

Carnegie Investment Bank

Front-end udviklere

Aalborg Universitet

IT-supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?