Artikel top billede

CPR er gået i tænkeboks efter CSC-svigt

Fremtiden er usikker for kuldsejlet udviklingsprojekt.

Planen var at sikre CPR's fremtid. Det skulle ske ved at gøre CPR-systemet mindre afhængigt af én bestemt platform og mainframes. Nu er fremtiden for projektet usikker, efter kontrakten er opsagt, da CSC ikke leverede til tiden.

"Nu er vi gået i tænkeboks om, hvad vi så skal gøre," siger Carsten Grage, kontorchef i CPR-kontoret under Sundheds- og Indenrigsministeriet.

Han afviser at uddybe, hvad CPR overvejer af løsninger, men vil gerne fortælle, at kontrakten med myndighedens faste leverandør CSC giver rum for, at CPR kan vælge en alternativ leverandør til videreudvikling af systemet. Det kan altså komme på tale at skifte leverandør.

Der er ikke nogen deadline for, hvad CPR nu vil gøre. Tingene skal tage sin tid.

"Vi tager lige så lang tid, vi har brug for. Dette projekt var et led i den almindelige modernisering. Vi har et glimrende, velfungerende system i dag," siger Carsten Grage om, hvorfor CPR ikke har travlt.

Carsten Grage afviser at kommentere på, om CPR kan skifte leverandør, hvis den almindelige drift af CPR kunne blive ramt af en storkonflikt pr. 1. juni.

"Hvis og hvis og hvis. Der er stabil drift på CPR i dag, og hvis konflikten eskalerer, har vi tillid til, at CSC lever op til kontrakten," siger Carsten Grage.

ComON ville gerne vide, om CPR reelt har mulighed for at skifte platform - og hvor hurtigt, det kan lade sig gøre. Carsten Grage afviser at kommentere spørgsmålet.

"Systemet har jo været i udbud for et par år siden. Det er muligt at skifte leverandør, men vi har en kontrakt med CSC, og den forventer vi, at både CSC og vi lever op til," siger Carsten Grage.

ComON ville gerne have uddybet, om det rent teknisk vil være muligt hurtigt at skifte leverandør, men Carsten Grage afviser at kommentere.

"Det er spekulation. Det gider jeg ikke være med til," siger Carsten Grage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere