Surftown får tosset konkurrent på nakken

Dansk webhotel anklages for brud på loven efter tilsværtning på blog.

Martin Olsen er ejer af firmaet Just Online, som sælger webhoteller og andre hosting tjenester. Virksomheden er ved at være godt træt af konkurrenten Surftown og er på vej med et krav om fogedforbud mod deres blog, skriver Computerworld.dk.

Ifølge Martin Olsen bærer Surftown ansvaret for, at hans virksomhed får en masse dårlig omtale fra tidligere kunder og medarbejdere. Flere kommentarer på en Surfbloggen er meget kritiske over for Martin Olsen:

"Just Online AS - Just-Online ApS (Netværk 2010 ApS) Net-Ads Aps (FFGG ApS) og nu sørgerme også Bytilbud eller rettere www.bytilbud.dk. er samme person Martin Olsen om og om igen, ved at tage godt og grundigt røven på små firmaer igen! Har manden ingen skam i livet, FØJ det stinkker!", skriver en bruger blandt andet på Surftown-sitet.

Flere andre indlæg kritiserer Martin Olsen for at være en svindler, og nogle debattører mener, at han ligner Ole Thestrup i en brandert. Andre indlæg virker om muligt endnu mere ophidsede. Et af indlæggene kan opfattes som trusler mod Martin Olsens person:

"En sidste ting til martin olsen: jeg er ikke færdig med dig endnu ;)"

 

Trussel om fogedforbud

Martin Olsen mener, at Surftown overtræder loven, når de ikke vil fjerne de forkerte oplysninger. Han agter derfor at indgive et krav til myndighederne om at nedlægge et fogedforbud mod konkurrenten.

"Det ser jo desværre ud som om, at Surftown systematisk opretter kritiske blogs, hvor konkurrenter hænges ud alene for at erobre markedsandele," siger Martin Olsen til Computerworld.

Han mener, at den negative debat på Surftowns hjemmeside er en overtrædelse af markedsføringsloven og muligvis straffeloven. Hos Surftown bekræfter direktør Frederik Schouboe overfor Computerworld, at han har modtaget en klage, ikke fra Just Online, men fra virksomheden Net-Ads.

"Net-Ads er ifølge CVR tvangsopløst, så det har næppe nogen juridisk position. Men generelt tager vi alle henvendelser seriøst, og har vi gjort noget, der ikke er inden for lovens rammer, så retter vi op det," siger han.

Til spørgsmålet om direktøren kender til lovgivningen omkring at hoste et debatforum, svarer Frederik Schouboe:

"Vi har vistnok et redaktøransvar, når det er os, der hoster det. Vi er jo et hostingselskab, så vi er vant til at få politianmeldelser af kunder. Og har vi selv overtrådt juridiske retningslinjer, så retter vi op på det. Det vurderer vores advokat, og det er stadig uafklaret i denne sag."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere