Artikel top billede

E-læsere breder sig hurtigere end tavlecomputere

E-bøger er på hastig fremmarch i USA.

Nye tal fra Pew Internet Project viser at 12 procent af de amerikanske forbrugere nu har en e-læser som f.eks. Amazons Kindle eller Nook fra Barnes & Noble. Tallet er fordoblet på et halvt år. I slutningen af 2010 var det kun 6 procent, som havde en mobil læseenhed til e-bøger.

I samme periode er udbredelsen af tavlecomputere også steget, men ikke med samme hastighed. Det er nu 8 procent af de amerikanske forbrugere, der har en iPad, Galaxy Tab, Xoom eller anden tablet.

Tallet er kun steget med ét procentpoint siden januar og tre procentpoint siden november 2010, så det ser ud til at tablet-væksten er ved at flade lidt ud.

Hvis man sammenligner med andre populære digitale forbrugerprodukter, så er tallene for både e-læsere og tavlecomputere stadig meget beskedne. Det er således 83 pct. af alle voksne indbyggere i USA der har en mobiltelefon, 57 pct. har en computer, 52 pct. en digital videooptager og 44 pct. en mp3-afspiller.

Der er også et markant overlap mellem dem, der har en e-læser, og dem der ejer en tablet. Ifølge Pew Internet Project fortæller 3 pct. af de adspurgte at de har begge dele. Ni procent har en e-læser men ikke en tablet, mens 5 pct. har en tavle-pc men ikke en e-læser.

Et andet interessant resultat i undersøgelsen er, at bærbare nu for første gang er lige så populære som stationære computere. I mange år har man spået at den stationære vil forsvinde til fordel for mobile computere, og tallene ser ud til at bekræfte denne tendens.

Bærbare er allerede mere udbredte end stationære i aldersgruppen under 30 år, og de vil sandsynligvis også snart overhale desktop-modellerne i de andre aldersgrupper.

Men der er selvfølgelig stadig lang vej igen, inden de stationære forsvinder helt.
 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.