Artikel top billede

Internet-radioen Pandora går på børsen

Guldfeberen fortsætter. Internet-firmaet Pandora er mindst 13 milliarder kr. værd.

I dag får det amerikanske internet-firma Pandora sin børsdebut i USA. Pandora er en slags internet-radio, der tilpasser sig til den individuelle musiksmag. Pandora taber penge og findes indtil videre kun i USA – men alligevel går firmaet på børsen med en anslået værdi på 13 mia. kr.

Pandora-aktien kommer til at koste 16 dollar ved børsintroduktionen. Denne pris blev fastlagt tirsdag og den er noget højere end de 7-9 dollar, som man regnede med i april. I sidste uge blev prisen skruet op på 10-12 dollar – og er nu den altså endt på 16 dollar.

Det betyder at Pandora og firmaets ejere kan skaffe mere end en milliard kroner i frisk kapital fra børsen. Firmaet havde oprindelig kun satset på at hente en halv milliard.

Den høje pris må være lidt af en øretæve for musikindustrien. Forleden blev Warner Music solgt for små syv milliarder kroner. Warner Music har ellers store musikere som Eric Clapton og Phil Collins i sin fold.

Pandora er altså mere værd end de pladeselskaber, som næsten fik slået firmaet ihjel i 2007 under en strid om licensafgifter for musik. Senere kom Pandora stærkt tilbage med sin succesfulde app i iPhone. I dag har Pandora omkring halvdelen af det amerikanske marked for internet-radio.

Men alligevel har Pandora altså stadig et underskud og det er ikke lykkes at få licenser til at tilbyde musik i andre lande end USA.

Den høje pris skyldes det meget store antal brugere. I april havde Pandora 90 millioner brugere, og det har nok rundet 100 mio. i mellemtiden.

Der har været flere succesfulde it-børsnoteringer i USA i den seneste tid. Linkedin gik på børsen i maj og fik sin aktiekurs fordoblet allerede på den første dag. Den er dog senere faldet en smule igen. Til næste år ventes Facebook at gå på børsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Googles annoncering slår alle rekorder i nyt regnskab fra Alphabet
Alphabets regnskab for det seneste afsluttede kvartal har igen manifesteret Google-søgemaskinen som den absolut førende annonce-udbyder på markedet. Regnskabet slår flere rekorder og overgår alle forventninger.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.