DNS-spærring af ulovlige medicin-sider vedtaget

Et næsten enigt folketing har vedtaget lovforslag, der beordrer teleudbydere at spærre adgangen til ulovlig medicinhandel.

Så blev det officielt.

Folketinget har vedtaget lovforslag 118 - en revidering af lægemiddelloven - der blandt andet indeholder et krav om, at tele- og internetudbyderne skal spærre adgangen til hjemmesider, der sælger ulovligt medicin.

Fortalerne for forslaget mener, at det er med til at gøre markedet mere sikkert for danske forbrugere, mens kritikere af forslaget har påpeget, at blokeringen rokker ved almindelige retsprincipper, hvor afgørelser skal prøves ved en domstol først.

Den pågældende spærring skal foregå på præcis samme facon, som tilfældet var med danskernes adgang til AllOfMP3.com, og som stadig sker i forhold til The Pirate Bay. Altså en DNS-spærring.

Lovforslaget blev præsenteret sidste år med en del virak til følge. Senest har ComON beskrevet, hvordan forslaget delte vandene i Folketinget. Flere oppositionspartier støttede Enhedslisten forslag om at fjerne DNS-spærringen fra forslaget, men da der skulle trykkes på knapperne i salen, var Enhedslisten ene om sin modstand. Resten af tingets medlemmer stemte for forslaget.

Hvorfor valgte i alligevel ikke at støtte Enhedslisten?

"Vi støttede Enhedslistens ændringsforslag ved 2. behandlingen. Ændringsforslaget gik ikke i gennem, og det var rigtig ærgerligt. I såfdan en situation går vi så ind og forholder os til resten af indholdet. Hvis forslaget kun havde omhandlet spærringen, så havde vi stemt imod det, men der var flere ting i forslaget, som er med til at styrke sikkerheden omkring lægemidler," siger Sophie Hæstorp Andersen (S).

"Men vi mener stadig, at det er et meget problematisk forslag. Vi kan ikke forstå, at domstolene ikke kan komme mere ind over."

Sundhedsminister Bertel Haarder har i et svar til sundhedsudvalget tidligere forklaret, at han ikke mener, at DNS-spærringen bryder med nogle retsprincipper, fordi der i første omgang bliver tale om et påbud til teleselskaberne. Først i anden omgang - hvis teleselskaberne ikke overholder det og nægter at blokere for adgangen til hjemmesider, som Lægemiddelstyrelsen kræver -  ryger sagen for en dommer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.