Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Vragdele af forlist Mærsk-selskab solgt

Serverrummets indmad. Forladte skriveborde. Tomme reoler. Slukkede computerskærme og tavs hardware. Alt, hvad nogen ville give penge for i boet efter konkursramte Ecarisma, blev i dag solgt i Århus. Blandt kunderne var de tidligere ansatte.

Se dig omkring på din arbejdsplads. Og forestil dig så, at der sad prisskilte på hver en genstand i lokalet, lige fra skrivebordslampen, til kablerne, telefonen og potteplanten. Ind af døren kom købelystne kunder og drog af sted med inventaret.

Sådan gik det til i det konkursramte webbureau Ecarismas lokaler i Århus fredag. Time for time blev kontorerne skrællet for møbler og elektronik.

For 50 kroner kunne man købe en tidligere Ecarisma-medarbejders stemme på bånd - Ecarismas telefonsvarer, som fortæller, at "kontoret er lukket, men åbner igen klokken.."

Nogle af de købelystne kunder virkede meget hjemmevante. Det var, som om vi andre vadede rundt på deres domæne. Og det gjorde vi faktisk også.

Tidligere medarbejdere i Ecarisma var nemlig mødt op for at købe nogle af deres arbejdsredskaber. Men også for at mødes med de gamle kolleger en sidste gang på den adresse, deres arbejdsplads, hvor de sammen havde kæmpet med at udvikle, designe og levere projekter til kunderne til tiden.

Venter på sin løn

En af de hjemmevante personer var Ecarismas tidligere systemansvarlig, Henrik Gørup Rasmussen, der i dag havde indfundet sig for at købe lidt af det grej, han selv har købt, installeret og vedligeholdt som en del af sin jobfunktion.

Han har stadig løn og feriepenge til gode fra Ecarisma. Heldigvis står medarbejderne forrest i køen af kreditorer. Og er der ikke penge nok at hente i konkursboet, vil Lønmodtagernes Garantifond træde til. For samtlige medarbejdere drejer det sig om i alt cirka 1,3 millioner lønkroner, de mangler at få udbetalt.

Da nyheden om konkursen kom, lovede Mærsk i samme åndedrag at se sig om i hele koncernen efter jobåbninger til de medarbejdere, der blev sat på gaden. Men det førte ikke til jobtilbud til Henrik Gørup Rasmussen.

Derimod fandt han selv hurtigt et nyt job som systemansvarlig, fortæller han. Nu arbejder han i selskabet Acure - pudsigt nok et selskab i Mærsk Data Group.

Ligner ikke Mærsk

Da Mærsk indgav konkursbegæring for koncernens webbureau Ecarisma i juni, var det første gang i koncernens historie, at topledelsen valgte at lade et selskab gå ned med gæld. Ellers har det noble firma altid holdt på at betale alle regninger og lønninger, før det lukkede et firma.

Derfor kom det meget bag på de ansatte, da de fik meddelelsen om, at deres arbejdsplads var begæret konkurs.

Også grundlæggeren af Ecarisma, Henrik Jørgensen, var forundret over Mærsks fremgangsmåde. Selv har han dog intet i klemme i firma, som han stiftede i 1996 og gradvist solgte til Mærsk i årene 2000-2001.

- Det er mærkeligt, at Mærsk lod Ecarisma gå ned med gæld. Det er virkelig et brud på kutyme. Leverandører og banker gav kreditter uden sikkerhed, fordi det var Mærsk. Men sådan er verden åbenbart ikke mere, siger Henrik Jørgensen, der undres over at Mærsk i denne sag vover at plette sit gode ry.

Meget optismistisk budget

Da de tre Mærsk-selskaber Reflector, NextVision og Ecarisma fusionerede under navnet Ecarisma i februar 2002, valgte Henrik Jørgensen at takke nej til et job som storkundechef i den ny organisation. I stedet bad han om en opsigelse. Blot fire måneder gik det nye selskab ned med et brag.

Henrik Jørgensen
Foto: Malene Grouleff

Henrik Jørgensen hæfter sig ved, at der var tale om tre selskaber, som hver især kørte med underskud.

- Alligevel forhøjede man det samlede budget efter fusionen. Det var nok en lidt optimistisk tankegang og udtryk for, at man overvurderede synergieffekten. Det er sjældent, at man kan fusionere og holde mål, for fusionsprocessen betyder jo, at ledelsen skal bruge en masse krudt på forhandlinger, og det kan fjerne fokus lidt fra salget, siger Henrik Jørgensen.

Han drager af sted fra auktionen med nogle kontormøbler til sit nystartede enmands-konsulentfirma.

Relevant link:
Hvad Ecarisma havde til salg, kan ses på www.konkurssalg.net




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere