Artikel top billede

Her er Googles ny Chromebooks

Nu kommer de første bærbare computere med det webbaserede Chrome OS.

Den 15. juni kommer de første bærbare computere med Chrome OS på markedet. Det blev annonceret onsdag på Google I/O konferencen i San Francisco. De nye Chromebooks betegnes som en ny form for computer, der er specielt designet til dem, der kun bruger nettet og browseren.

En Chromebook booter op på kun 8 sekunder, har Wi-Fi og mulighed for 3G, og den bruger browseren som platform. Alle programmerne kører som webapplikationer. Batteriet holder mellem seks og otte timer.

De to første hardwarepartnere er Samsung og Acer. Begge kommer med deres første modeller den 15. juni. Samsung lancerer en model med 12,1-tommers display og Intel Atom processor. Den har indbygget webcam, to USB-porte og indstikplads til kort. Den skal koste 429 dollar.

Acers første model har en 11,6-tommers skærm, Atom-processor og er lidt lettere end Samsungs model (1,34 kilo i forhold til Samsungs 1,48 kilo). Prisen bliver 499 dollar.

Google vil tilbyde en særlig pakkeløsning til virksomheder og studerende, der kan leje en Chromebook for henholdsvis 28 og 20 dollar om måneden. Denne pakke indeholder også adgang til en webkonsol til administration af computerne, support og løbende opdateringer.

Google vil så udskifte computeren regelmæssigt med nyere modeller uden at brugeren skal betale ekstra.

De automatiske opdateringer til Chrome OS skal sørge for at computeren bliver hurtigere med tiden – i modsætning til Windows, der er kendt for at blive langsommere. Brugerens data bliver gemt i skyen og er så tilgængelige på alle netopkoblede enheder. Det skulle også give en meget høj sikkerhed – hvis man ellers stoler på skyen.

I forhold til prototypen CR-48, der blev vist for et år siden, er der sket en række forbedringer. Der er indbygget en ny forbedret trackpad og begge nye Chromebooks har en dual-core-processor. Adobe Flash kører også under ChromeOS nu.

De vigtigste applikationer er også tilgængelige offline: Google Mail, Google Docs og Google Calendar.

Google har frigivet alle API'er og satser på åben teknologi. Brugeren kan selv tilpasse og udskifte computerens kernel. Med software fra Citrix og Vmware skulle det også være muligt at køre normale applikationer på computerne.

Senere kommer en Chromebox, der kan tilsluttes til et større display.

De særlige Chromebook-abonnementer bliver i første omgang lanceret i seks lande, herunder USA, Tyskland, Frankrig og Storbritannien, og senere udvidet til flere lande. Danmark er ikke med i den første gruppe.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere