Artikel top billede

Her er Googles ny Chromebooks

Nu kommer de første bærbare computere med det webbaserede Chrome OS.

Den 15. juni kommer de første bærbare computere med Chrome OS på markedet. Det blev annonceret onsdag på Google I/O konferencen i San Francisco. De nye Chromebooks betegnes som en ny form for computer, der er specielt designet til dem, der kun bruger nettet og browseren.

En Chromebook booter op på kun 8 sekunder, har Wi-Fi og mulighed for 3G, og den bruger browseren som platform. Alle programmerne kører som webapplikationer. Batteriet holder mellem seks og otte timer.

De to første hardwarepartnere er Samsung og Acer. Begge kommer med deres første modeller den 15. juni. Samsung lancerer en model med 12,1-tommers display og Intel Atom processor. Den har indbygget webcam, to USB-porte og indstikplads til kort. Den skal koste 429 dollar.

Acers første model har en 11,6-tommers skærm, Atom-processor og er lidt lettere end Samsungs model (1,34 kilo i forhold til Samsungs 1,48 kilo). Prisen bliver 499 dollar.

Google vil tilbyde en særlig pakkeløsning til virksomheder og studerende, der kan leje en Chromebook for henholdsvis 28 og 20 dollar om måneden. Denne pakke indeholder også adgang til en webkonsol til administration af computerne, support og løbende opdateringer.

Google vil så udskifte computeren regelmæssigt med nyere modeller uden at brugeren skal betale ekstra.

De automatiske opdateringer til Chrome OS skal sørge for at computeren bliver hurtigere med tiden – i modsætning til Windows, der er kendt for at blive langsommere. Brugerens data bliver gemt i skyen og er så tilgængelige på alle netopkoblede enheder. Det skulle også give en meget høj sikkerhed – hvis man ellers stoler på skyen.

I forhold til prototypen CR-48, der blev vist for et år siden, er der sket en række forbedringer. Der er indbygget en ny forbedret trackpad og begge nye Chromebooks har en dual-core-processor. Adobe Flash kører også under ChromeOS nu.

De vigtigste applikationer er også tilgængelige offline: Google Mail, Google Docs og Google Calendar.

Google har frigivet alle API'er og satser på åben teknologi. Brugeren kan selv tilpasse og udskifte computerens kernel. Med software fra Citrix og Vmware skulle det også være muligt at køre normale applikationer på computerne.

Senere kommer en Chromebox, der kan tilsluttes til et større display.

De særlige Chromebook-abonnementer bliver i første omgang lanceret i seks lande, herunder USA, Tyskland, Frankrig og Storbritannien, og senere udvidet til flere lande. Danmark er ikke med i den første gruppe.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere