Artikel top billede

Her er de bedste nyhedslæsere til din iPad

Papiravisen er død, men nu kan du også sige farvel til netaviserne.

Valgkampen er i fuld gang, og vi har tidligere fortalt, hvordan du holder styr på nyhedsstrømmen med Google Reader.

Men læser du mange af dine nyheder på din iPad, findes der en masse apps, som gør det både lettere og mere behageligt at navigere i nyhedsstrømmen i en travl hverdag.

De fleste af programmerne er tilmed kendetegnet ved, at det er let at importere dine nyhedsabonnementer direkte fra Google Reader.

Vi har fundet de fire bedste iPad-nyhedslæsere til dig.

Pulse News Reader - En mosaik af nyheder

De to studerende Ankit Gupta og Akshay Kothari fra det hæderkronede Stanford University i Californien har skabt Pulse News Reader i frustration over de eksisterende nyhedsapps til iPad'en. 

Derfor udmærker Pulse sig ved at have et mere tiltalende grafisk udtryk end mange andre nyhedsapps. I Pulse bliver artiklerne omdannet til en mosaik bestående af billeder og tekster, og når du tapper med fingeren på et billede, får du vist artiklen i fuld udgave. 

Hvert af dine nyhedsabonnementer har sit eget bånd, der løber under hinanden. I hvert bånd kan du med din finger bladre gennem mosaikken af artikler.

Overraskende velfungerende

Man kunne frygte, at den flotte brugerflade var blevet skabt på bekostning af overskuelighed og brugervenlighed. Men Pulse er overraskende velfungerende og giver et godt overblik over dine nyheder.

Pulse findes både til iPhone og iPad, men selv om iPhonens skærm er betydeligt mindre, er brugerfladen hverken gnidret eller uoverskuelig, som man ellers godt kunne frygte.

Du kan vælge at importere din nyheder fra Google Reader, tilføje din egne favorit-medier manuelt eller vælge nogle af de kilder, som Pulse anbefaler.

Pulse er gratis og findes til iPad, iPhone og til telefoner og tablets med Android.

Flipboard - Flip dig gennem nyhederne

Flipboard er en af de mest hypede apps til iPad'en.

Den adskiller sig fra blandt andet Pulse ved, at artiklerne ikke er organiseret efter medier.

I stedet tager Flipboard artikler fra diverse internet-medier og hiver dem ind i et magasin-lignende univers, hvor artikler fra de forskellige medier placeres side om side.

Det kan virke mere uoverskueligt, hvis du blot hurtigt vil have et overblik over de seneste nyheder fra dine favorit-medier. Men Flipboard er genialt, hvis du ønsker en mindre målrettet og mere tilbagelænet læseoplevelse, som den du er vant til, når du bladrer i et almindeligt magasin.  

10 millioner flips om dagen

I Flipboard placeres de nyeste artikler først, og er der ikke noget, der falder i din smag på de første sider, bladrer du - eller flipper om du vil - blot videre til de næste sider. Flipboard oplyste i foråret, at de modtager mere end 10 millioner "flips" hver eneste dag.

Ligesom med Pulse kan du hente din nyheder direkte ind fra din Google Reader-konto og dermed få en markant anden læseoplevelse, end hvis du læser dine nyheder via Google Reader på en almindelig computerskærm.

Du kan også vælge nogle af de forskellige nyheds-mix, som Flipboard har sat sammen til dig. Eksempelvis har de sammensat en buket af henholdsvis sportsnyheder og teknologinyheder.

Derudover kan du hente dine Facebook-opdateringer og Twitter-opdateringer ind i Flipboard, ligesom du naturligvis også kan håndplukke dine medie-kilder uden om Google Reader eller de nyhedsmix, som Flipboards tilbyder dig.

Newsrack - simpel og effektiv

I Newsrack får du en brugerflade, der er væsentligt mere konservativ end hos Flipboard og Pulse. Ved første øjekast minder Newsrack en del om den brugerflade, som du møder i iPad'ens e-mail app.

Newsrack er en relativ simpel og effektiv nyhedslæser uden så meget nonsens. Det er superlet at synkronisere med Google Reader, og brugeroplevelsen er også meget lig den, som du kender fra Googles nyhedslæser.

En af de små funktioner, som Newsrack skiller sig ud med, er en særlig slideshow-funktion. Den kan omdanne din iPad til en slags lysavis, hvis du eksempelvis har den stående på et bord uden at bruge den.  

Men hvor Pulse og Flipboard er gratis, må du punge ud med 30 kroner for Newsrack. Til den pris kan du også få lov til at bruge appen til både din iPhone og iPad.

Instapaper - læs nyhederne, når du får tid

Instapaper er ikke nogen RSS-læser i traditionel forstand.

Modsat de fleste andre nyhedslæsere bliver dine RSS-nyheder ikke automatisk hentet ind i appen, men i stedet tilføjer du selv løbende dine artikler til Instapaper.   

Det gør du ved at tilføje et særligt Instapaper-bogmærke til din browser via Instapapers hjemmeside, og du kan også tilføje en Instapaper-knap til din Google Reader-konto.

Klik og læs senere

Når du støder på en artikel, som du gerne vil læse, men ikke har tid til at læse nu, vælger du blot at tilføje det til Instapaper ved at klikke på bogmærket.

Efterfølgende kan du læse artiklen på din iPad, når du eksempelvis er kommet hjem fra arbejde, sidder i toget eller på flyet.

Men Instapaper gemmer ikke bare et bogmærke til dig. Du kan læse artiklen i Instapapers app, hvor du får artiklen serveret som rå tekst uden forstyrrende grafik og annoncer.

Du kan blandt andet vælge mellem at læse artiklen med sort tekst på hvid baggrund eller sort baggrund med hvid tekst. Den sorte baggrund kan være særlig behagelig, hvis du læser artiklen i mørke omgivelser.

Læs også:
Sådan får du styr på nyhedsstrømmen i arbejdstiden
Sådan kan en iPad erstatte din arbejdscomputer 
Her er tre gratis app's der holder styr på dine aktier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje