HP vil måske alligevel beholde sin pc-forretning

Det ser ud til at HP foretrækker at udskille sin pc-division som et selvstændigt datterselskab.

Forleden kom den meget overraskende melding om at verdens største pc-firma Hewlett-Packard overvejer at skille sig helt af med sin pc-division Personal Systems Group (PSG). Nu ser det ud til at HP er ved at trække i land. En talsmand for HP sagde mandag til Reuters, at man i øjeblikket er ved at undersøge muligheden for at skille pc-forretningen ud i et selvstændigt datterselskab. HP vil altså fortsat beholde ejerskabet over pc-divisionen.

”Vi foretrækker et spin-off som et selvstændigt firma. Det er den bedste måde til at varetage interesserne for vores aktionærer, kunder og medarbejdere,” siger talsmanden.

Muligheden for et salg af pc-forretningen er dog ikke helt udelukket. En beslutning skal træffes inden årets udgang.

Hos HP i Danmark fortæller kommunikationschef Henrik Kirkeskov, at man undersøger forskellige strategiske muligheder i forhold til at gøre pc-forretningen mere profitabelt og innovativ.

”En af mulighederne er, at udskille PSG i en selvstændig forretningsenhed/selskab, der er selvstændigt børsnoteret. Men det er i den forbindelse vigtigt at understrege, at der ikke er tale om at HP lukker pc-forretningen eller stopper med at producere pc’er. Uanset udfaldet af den igangsatte proces, vil der fortsat blive udviklet og solgt pc’er baseret på den nuværende produktportefølje i HP’s pc-division, PSG,” siger Henrik Kirkeskov til ComON.

Han tilføjer at der ikke er ændret i hverken produkt- eller markedsstrategi overfor kunderne, og HP vil fortsat styrke og udbygge sit forhold til forhandlerne.

”Så jeg tror nu ikke de øvrige pc leverandører på markedet skal glæde sig for tidligt,” siger Henrik Kirkeskov.

Samtidig understreges det at PSG har en årsomsætning på over 40 mia. dollars om året, og et driftsresultat på mere 2,5 mia. dollars.

”HP PSG er verdens største og mest profitable pc-producent. Så uanset om processen skulle ende op med, at vores pc forretning bliver udskilt i et selvstændigt selskab som det fx skete med Novozymes og Novo og med HP’s afdeling for måleudstyr (blev udskilt i et selskab, der hedder Agilent) eller forblive som en forretningsenhed i HP, er der ingen, der er interesseret i ikke at fortsætte med at videreudvikle verdens største og mest profitable pc-producent,” slutter Henrik Kirkeskov.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Mystikken breder sig om pludselig fyring af Waoo-topchef efter alvorlige beskyldninger: Selskabet er fuldkomment tavst
Mystikken breder sig om årsagen til, at Waoo med øjeblikkelig virkning har fyret topchef Jørgen Stensgaard. Spørgsmålene hober sig op, men der er total tavshed hos Waoo og selskabets bestyrelse, der ikke vil stille op til interview. Her er hvad, vi ved.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk medarbejdernes arbejdsgange – på både kontoret og fra køkkenbordet
Fleksible arbejdsformer og produktivitet fra hjemmekontoret er kommet for at blive, og det har understreget behovet for velfungerende møde- og samarbejdsformer. Mange samarbejdsplatforme er imidlertid både usikre, ustabile, besværlige at anvende og med en så utilstrækkelig lyd- og billedkvalitet, at det tapper teamet for kræfter, hæmmer effektiviteten og kan gøre det svært at følge med eller træffe en beslutning. I dette whitepaper kan du læse, hvordan Cisco Webex ggør det muligt at afholde velfungerende onlinemøder med både få og rigtig mange deltagere – og med sikkerhed for, at ingen uvedkommende følger med.