Det mener dit it-fagforbund om dagens valg

It-fagforbund lurepasser med valg-råd til medlemmer. Kun et enkelt ud af de fem it-fagforbund anbefaler medlemmerne en konkret partifarve, når krydset skal sættes i dag.

Danske it- og tele-ansatte skal ikke regne med at få megen hjælp fra deres fagforbund til at vælge, hvor krydset skal sættes ved Folketingsvalget i dag.

Kun et enkelt af de fagforbund, som Computerworld har spurgt, anbefaler deres medlemmer at sætte krydset ved en konkret partifarve.

Hos AC, der er en hovedorganisation for en lang række såkaldte dimittend-fagforbund med medlemmer i it-branchen, fortæller afdelingschef Niels Lykke Jensen, at organisationen ikke vil søge indflydelse på, hvad deres medlemmer stemmer.

"Vi er partipolitisk helt neutrale. Så vi har ingen anbefalinger. Folk er selvstændigt tænkende væsener. Så de bestemmer selv, hvad de vil stemme på," siger han til Computerworld.

Han fortæller, at organisationen overlader det til medlemmerne selv at tage stilling til hvilket parti, der har temaer, som er vigtigst for dem.

Se på dem med fornuftige holdninger
Hos HK Danmark, der gennem HK/Privat organiserer ansatte i it-brancen, anbefaler man heller ikke medlemmerne at stemme på en konkret politisk fløj. I stedet anbefaler HK medlemmerne at kigge på de partier, der arbejder med efteruddannelse, vækst og udvikling samt personlig udvikling.

Det fortæller Kim Simonsen, formand for HK Danmark.

"Man skal stemme efter overbevisning. Og HK anbefaler ikke noget bestemt parti," siger Kim Simon.

Han anbefaler dog også medlemmerne at lede efter de partier, som man synes har nogle fornuftige holdninger til outsourcing og greencard-ordningen.

Eksempelvis mener han, at Danmark skal være en global spiller på Jorden, og at globalisering startede allerede, da Østasiatisk Kompagni (ØK) satte kursen mod Kina.

"It er en globaliseringsindustri. Den har ikke grænser," siger han.

Parti vil gøre medlemmerne dyrere
Heller ikke hos Finansforbundet, der dækker omkring 5.000 it-ansatte i finansbranchen, anbefaler man medlemmerne at støtte et konkret politisk parti.

Det siger Solveig Ørteby, som er næstformand i Finansforbundet og ansvarlig for it-området.

"Det har vi aldrig gjort. Og det giver os den fordel, at vi kan tale med alle partierne, fordi vi ikke har noget stempel på ryggen," siger Solveig Ørteby.

Mens Finansforbundet er partipolitisk uafhængigt, er forbundet til gengæld fagpolitisk orienteret, forklarer hun og peger på den såkaldte lønsumsafgift som et område, der fylder meget for fagforbundet, fordi det ifølge Finansforbundet er en skat på ansatte i den finansielle sektor.

En forhøjelse af afgiften har ifølge næstformanden været nævnt i valgkampen af Socialdemokraterne som en vej til flere penge i statskassen. Og det, frygter Finansforbundet, vil betyde afskedigelser blandt de it-ansatte i finanssektoren.

"Vi mener, at lønsumsafgiften er konkurrenceforvridende i forhold til andre sektorer. Når det bliver dyrere at have medarbejdere i de danske virksomheder, er der en risiko for, at man afskediger og udflager til Indien på it-området," siger hun.
Imidlertid ser Solveig Ørteby ikke denne udmelding som en opfordring til medlemmerne om at lade være med at stemme på Socialdemokraterne.

I stedet er meningen at overtale Socialdemokraterne til at finde en anden måde at få penge i kassen på, hvis partiet vinder regeringsmagten. Og det er netop den partipolitiske uafhængighed, som gør forhandlingen mulig i næstformandens optik.

"For os er det sagen, vi kæmper for, og så betyder partifarven på dem, vi skal forhandle med, ingenting," siger hun.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse

Morgen-briefing: HP-direktør: Danmark har ikke råd til at vente et år på ny digitaliseringsstrategi / Cbrain ser lysere på 2020 / Unity vil hjælpe små spiludviklere med at vokse / Rekordmange digitale meddelelser fra det offentlige under coronakrisen / Nyt værktøj skal gøre lokal udrulning af digital infrastruktur mere smidig / Logitech har tjent tykt på corona / Verizon Business udruller privat 5G på globalt plan / “Ingen bliver hacket”, sagde Trump (og glemte, at hans egne hoteller er blevet hacket) / Nintendo har solgt 365 procent flere spilkonsoller end Xbox

Microsoft indgår partnerskab med SpaceX: Nye Azure-datacentre skal have leveret internet fra rummet
Nu kan du streame dine Xbox spil på iPhone og iPad
Intel sælger ud: Sydkoreanere køber Intels NAND-forretning for 75 milliarder kroner
Hvis der er en patch, hvad er så problemet?
Sverige forbyder kommende operatører at anvende udstyr fra Huawei og ZTE i kommende 5G-net
Dating.dk dømt i retten: Skal betale bøde på 100.000 kroner for vildledning om priser og vilkår
1 Morgen-briefing: Corona-handel får danske netbutikker til at tro på solid vækst / Danske Falcon.io understøtter nu Instagram Messaging / Visma investerer i kvindeligt cykelhold på topplan med dansk rytter


Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.