Sådan stemmer Computerworlds læsere i dag

Stod det til Computerworlds læsere, ville både Venstre og Socialdemokraterne miste positionen som Danmarks største parti. Se her, hvem læserne stemmer på i dag.

Stod det til Computerworlds læsere, ville dagens folketingsvalg ende med en overvældende sejr til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og hans blå musketerer.

Det viser en prøve-afstemning, som Computerworld i den seneste tid har gennemført på cw.dk med deltagelse af knap 1.400 læsere.

Den viser, at den blå fløj med Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Kristeligt Folkeparti og Dansk Folkeparti ville få i alt 58,64 procent af stemmerne, hvis kun it-branchen kunne stemme.

Det ville udløse et overvældende og ganske massivt flertal på 102 ud af Folketingets 179 pladser.

Stod det til it-læserne, ville den røde fløj med Radikale, Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten få et katastrofevalg med blot 40,32 procent af stemmerne.

Det ville i givet fald udløse 71 mandater.

Danmarks største parti
Prøve-afstemningen er i sagens natur behæftet med meget stor usikkerhed.

Alligevel er tendensen ganske klar: It-folkene er vilde med især Liberal Alliance.

Stod det til Computerworlds læsere, ville Anders Samuelsens liberale parti således blive det ubetinget største i Folketinget med i alt 42 mandater.

Dermed ville Liberal Alliance komme på omgangshøjde med de to store, danske partier, Venstre og Socialdemokraterne, der i de seneste fire år har haft henholdsvis 46 og 45 mandater.

Stod det til it-læserne, ville Venstre få 38 mandater, mens Socialdemokraterne ville få 31 pladser i Folketinget.

Dansk Folkeparti - der i dag har 24 pladser i Folketinget - får af it-læserne blot seks mandater i Folketinget, hvilket ville gøre partiet til det mindste på Christiansborg.

I givet fald ville Dansk Folkeparti dog ikke være langt fra SF (otte mandater) og Enhedslisten (ni mandater).

Stod det til it-læserne ville Margrethe Vestager og De Radikale kunne sætte sig på 23 pladser i Folketinget.

Vi skal kort bemærke her, at de danske stemmer til et folketingsvalg fordeler 175 pladser i Folketinget, mens de sidste fire pladser fordeles med to til Grønland og to til Færøerne.

Klik videre, hvis du vil se, hvordan Folketinget ville blive sat sammen, hvis Computerworlds læsere kunne få deres vilje.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
PA Consulting solgt for milliard-beløb: 190 ansatte i København følger med i købet
Det amerikanske teknologi-selskab Jacobs overtager konsulenthuset PA Consulting. Med i købet følger 190 medarbejdere i København. Handelen rummer ‘mange spændende muligheder,” lyder det fra direktør Søren Krogh Knudsen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.