Derfor har vi brug for flere penge til mere it

Heftige offentlige it-investeringer kan spare Danmark for mange pinsler, mener it-folk.

Læs også:

Det mener dit it-fagforbund om dagens valg

Er denne mand Danmarks næste it-minister?


Heftige offentlige investeringer i informationsteknologi er folketingsvalgets største tabu.

Det mener It-forum Midtjylland, der er et vidensnetværk for virksomheder, myndigheder og uddannelsesinstitutioner i Region Midtjylland med mere end 400 firma-medlemmer.

"Meget ville se bedre ud, hvis Danmark igen kunne være it-foregangsland med fremrykningen af offentlige it-investeringer. Men i stedet har politikerne udelukkende fokus på at få flere mursten i landet," forklarer It-forum Midtjyllands formand, Bo Sejer Frandsen, til Computerworld.

Han mener, at de offentlige it-investeringer reelt kan skabe eksport-kroner, viden og arbejdspladser i vort lille land, der kan give os en konkurrencefordel i forhold til udlandet.

Viden giver overskud
Bo Sejer Frandsen fremhæver, at løfterne omkring fremrykningen af offentlige investeringer på veje, skoler og kloaksystemer lige så godt kunne blive suppleret - eller ligefrem erstattet - med fremskudte offentlige investeringer i områder som selvbetjeningsløsninger, interoperabilitet mellem EPJ-systemer og digitale trafikreguleringssystemer.

"Når vi fra starten ikke ville betale, hvad ordentlige it-systemer koster, så ender de jo med at blive langt dyrere i sidste ende," fortæller Bo Sejer Frandsen, der til dagligt sidder som direktør i it-konsulentselskabet Key2know.

Formanden fra It-forum Midtjylland mener, at alle politikerne i valgkampen slår på, at Danmark er et videnssamfund med fokus på uddannelses, forskning og viden.

Samtidig undrer han sig over, at politikerne fra hele farvespektret ikke ser på de internationale perspektiver ved at fremrykke offentlige it-investeringer.

"Hvis Danmark kan få en unik viden på en masse centrale it-problemstillinger, så ligger eksport-succesen lige for. Danmark kan jo umuligt være det eneste land, der slås med eksempelvis at få indført digitalt valg på en sober, effektiv og omkostningsbesparende måde," siger Bo Sejer Frandsen, der hævder, at offentlige investeringer på eksempelvis veje ikke er en eksportsucces.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.