Artikel top billede

Socialdemokraternes it-ordfører, Trine Bramsen, er initiativtager til et nyt og ganske frivilligt it-udvalg på Christiansborg.

Efter lukning: Politiker etablerer nyt it-udvalg i smug

Et nyt it- og teleudvalg er på trapperne på Christiansborg, efter it-området er blevet splittet op og smurt ud over en håndfuld ministerier.

Læs også:
Regeringen lukker for centralt it-udvalg

Sådan deler ministrene Danmarks it-opgaver mellem sig

Klokken kvart over syv onsdag morgen stod socialdemokraternes it-ordfører, Trine Bramsen, og bryggede kaffe til tre it-ordfører-kolleger fra Liberal Alliance, Enhedslisten og SF.

Formålet med kaffetåren var at sætte ord og handlinger på hendes ide om at oprette en ny slags it- og tele-udvalg.

Det sker i kølvandet på, at lukningen af det it-tunge Videnskabsudvalg på Christiansborg nu afstedkommer en spredning at politikernes it-viden på en lang række udvalg, der har it mere eller mindre fast på dagsordenen.  

"På mødet onsdag morgen vendte vi bare en række it-politiske temaer som eksempelvis Teleforliget, og talte om at skabe et fælles fodslag og en samlet platform for it-relaterede temaer efter lukningen af Videnskabsudvalget," fortæller Trine Bramsen.

Ingen protestbevægelse

Hun understreger samtidig, at det nye, frivillige it- og teleudvalg ikke skal ses som en protest mod opsplitningen af it-politiken fra det tidligere Videnskabsministerium til en lang række andre ministerier.

"Jeg synes, det er fantastisk med opsplitningen, fordi it skal integreres i alting, men alligevel har vi en lang række udviklingsopgaver, som vi it-ordførere skal holde fast i og blive ved med at søge viden om. Derfor er det vigtigt, at vi videndeler og samarbejder på tværs af partier ," siger socialdemokraten.

Dermed bakker hun op omkring sin egen regerings beslutning om at splitte it-området op lige efter folketingsvalget i september.

Trine Bramsen fortæller, at alle it-ordførere er inviteret med i udvalgsarbejdet.

Intil videre har hun kun har modtaget positive tilbagemeldinger til det kommende it- og teleudvalg - eller den it-ordførergruppe, som hun selv kalder det - fra hele det politiske farvespektrum, selv om ikke alle deltog i de indledende knæbøjninger i dag.

"Folk har travlt, men ingen it-ordførere har givet udtryk for, at de ikke vil være med. Det glæder mig, fordi it jo dækker bredt på en lang række områder. It- og teleområdet er da også et af de områder, hvor der generelt er stor politisk enighed," udtaler Trine Bramsen.

Jubel på Facebook

Det kommende, og ganske frivillige it-udvalg har sit første "rigtige" møde den 15. december, hvor det er meningen, at de interesserede it-ordførere kan diskutere aktuelle og vigtige it-temaer.

Derefter kan politikerne tage tage tilbage til deres respektive udvalg og fremstå med den nødvendige it-viden i diverse sager, hvor det kan blive relevant.

"Der er otte ministerier, der nu beskæftiger sig med it, og jeg er med i seks it-relaterede udvalg. Man kan jo ikke være alle steder, og derfor skal it-ordførerne gerne kunne indhente konkret og vigtig viden på it- og teleområdet i vores kommende, frivillige ordfører-gruppe," forklarer Trine Bramsen sit initiativ med.

En af deltagerne på morgendagens møde, var Liberal Alliances it-ordfører, Mette Bock, der på sin Facebook-profil glæder sig over til at arbejde i det kommende, frivillige it-udvalg.

"Folketingets it-udvalg er blevet nedlagt. Jamen, så laver vi da bare vores eget! Har haft møde med it-interesserede fra andre partier. Så i december stifter vi det første frivillige arbejdsudvalg på Christiansborg. Og SÅ kommer der til at ske noget" skriver Liberal Alliances nyudnævnte it-ordfører til sine over 1.500 venner på Facebook.

Læs også:
Regeringen lukker for centralt it-udvalg

Sådan deler ministrene Danmarks it-opgaver mellem sig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere