Socialdemokraternes it-ordfører, Trine Bramsen, er initiativtager til et nyt og ganske frivilligt it-udvalg på Christiansborg.

Efter lukning: Politiker etablerer nyt it-udvalg i smug

Et nyt it- og teleudvalg er på trapperne på Christiansborg, efter it-området er blevet splittet op og smurt ud over en håndfuld ministerier.

Læs også:
Regeringen lukker for centralt it-udvalg

Sådan deler ministrene Danmarks it-opgaver mellem sig


Klokken kvart over syv onsdag morgen stod socialdemokraternes it-ordfører, Trine Bramsen, og bryggede kaffe til tre it-ordfører-kolleger fra Liberal Alliance, Enhedslisten og SF.

Formålet med kaffetåren var at sætte ord og handlinger på hendes ide om at oprette en ny slags it- og tele-udvalg.

Det sker i kølvandet på, at lukningen af det it-tunge Videnskabsudvalg på Christiansborg nu afstedkommer en spredning at politikernes it-viden på en lang række udvalg, der har it mere eller mindre fast på dagsordenen.  

"På mødet onsdag morgen vendte vi bare en række it-politiske temaer som eksempelvis Teleforliget, og talte om at skabe et fælles fodslag og en samlet platform for it-relaterede temaer efter lukningen af Videnskabsudvalget," fortæller Trine Bramsen.

Ingen protestbevægelse
Hun understreger samtidig, at det nye, frivillige it- og teleudvalg ikke skal ses som en protest mod opsplitningen af it-politiken fra det tidligere Videnskabsministerium til en lang række andre ministerier.

"Jeg synes, det er fantastisk med opsplitningen, fordi it skal integreres i alting, men alligevel har vi en lang række udviklingsopgaver, som vi it-ordførere skal holde fast i og blive ved med at søge viden om. Derfor er det vigtigt, at vi videndeler og samarbejder på tværs af partier ," siger socialdemokraten.

Dermed bakker hun op omkring sin egen regerings beslutning om at splitte it-området op lige efter folketingsvalget i september.

Trine Bramsen fortæller, at alle it-ordførere er inviteret med i udvalgsarbejdet.

Intil videre har hun kun har modtaget positive tilbagemeldinger til det kommende it- og teleudvalg - eller den it-ordførergruppe, som hun selv kalder det - fra hele det politiske farvespektrum, selv om ikke alle deltog i de indledende knæbøjninger i dag.

"Folk har travlt, men ingen it-ordførere har givet udtryk for, at de ikke vil være med. Det glæder mig, fordi it jo dækker bredt på en lang række områder. It- og teleområdet er da også et af de områder, hvor der generelt er stor politisk enighed," udtaler Trine Bramsen.

Jubel på Facebook
Det kommende, og ganske frivillige it-udvalg har sit første "rigtige" møde den 15. december, hvor det er meningen, at de interesserede it-ordførere kan diskutere aktuelle og vigtige it-temaer.

Derefter kan politikerne tage tage tilbage til deres respektive udvalg og fremstå med den nødvendige it-viden i diverse sager, hvor det kan blive relevant.

"Der er otte ministerier, der nu beskæftiger sig med it, og jeg er med i seks it-relaterede udvalg. Man kan jo ikke være alle steder, og derfor skal it-ordførerne gerne kunne indhente konkret og vigtig viden på it- og teleområdet i vores kommende, frivillige ordfører-gruppe," forklarer Trine Bramsen sit initiativ med.

En af deltagerne på morgendagens møde, var Liberal Alliances it-ordfører, Mette Bock, der på sin Facebook-profil glæder sig over til at arbejde i det kommende, frivillige it-udvalg.

"Folketingets it-udvalg er blevet nedlagt. Jamen, så laver vi da bare vores eget! Har haft møde med it-interesserede fra andre partier. Så i december stifter vi det første frivillige arbejdsudvalg på Christiansborg. Og SÅ kommer der til at ske noget" skriver Liberal Alliances nyudnævnte it-ordfører til sine over 1.500 venner på Facebook.

Læs også:
Regeringen lukker for centralt it-udvalg

Sådan deler ministrene Danmarks it-opgaver mellem sig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
HP oplever massiv pc-efterspørgsel under corona: "Den største udfordring er tilgang til produkter"
HP Inc. har oplevet massiv efterspørgsel på selskabets bærbare computere det seneste halvår. Fra den danske landechef, Peter Møller Kristensen, lyder det, at 2020 har været et godt år, hvor den største udfordring har været at få nok produkter hjem.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.