Flere it-politikere færdige på Christiansborg

Valget var ikke skånsomt mod landets it-ordførere. Flere er nu i fuld gang med at pakke deres ting for at forlade Christiansborg. Få overblikket over de vragede it-politikere her.

Læs også:
Både Sander og Sahl-Madsen ude af Folketinget

Det opnåede Charlotte Sahl-Madsen på 571 dage


Er denne mand Danmarks næste it-minister?

Socialdemokraternes it-ordfører, Yildiz Akdogan, var i weekenden først jublende lykkelig over at blive genvalgt til Folketinget med et tillægsmandat i Københavns Storkreds, efter en personlig stemmehøst på 2.599 stemmer.

Men efter en fintælling røg socialdemokraternes tillægsmandat i stedet til Torben Hansen fra Østjyllands Storkreds, hvilket betyder, at Yildiz Akdogan er færdig på Christiansborg i denne omgang.

Den 38-årige it-politiker med tyrkiske rødder har fortalt til flere medier, at hun nu vil bruge tiden til at sunde sig oven på valg-nederlaget og ganske givet vil gøre brug af sin cand.scient.pol.-uddannelse, når hun skal ud og søge job igen.

Færdig og frivilligt ude
Oppe i Nordjylland røg it-ordfører fra Konservative, Daniel Rugholm, også ud, efter det sårede borgerlige parti mistede to mandater.

Tidligere gruppeformand og udenrigsminister Lene Espersen nappede det tilbageværende konservative mandat i Nordjylland, mens Daniel Rugholm og Tage Leegaard er historie på Christiansborg.

SF's it-ordfører, Hanne Agersnap, er også færdig i Folketinget, men det sker efter eget valg og af helbredsmæssige årsager.

110 stemmer fra Borgen
De Konservatives nu tidligere videnskabsminister, Charlotte Sahl-Madsen, blev aldrig valgt ind på Christiansborg, efter hun i februar 2010 blev udpeget som videnskabsminister af daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Hun måtte sammen med partiets ordfører og tidligere kulturminister, Carina Christensen, strække våben i en tæt kamp i Sydjylland, hvor Mike Legarth fik det eneste konservative mandat - blot 110 personlige stemmer foran Charlotte Sahl-Madsen.

"Jeg kom ind i Folketinget fra en erhvervskarriere. Og at dømme ud fra beskederne på min telefonsvarer i dag, så er der gode muligheder for mig. Men jeg er ikke færdig med politik," forklarede Charlotte Sahl-Madsen til DR, efter det lå klart, at hun må vente nogle år, før hun får chancen for at sætte sig på en af Christiansborgs 179 politikerpladser.

Også den tidligere videnskabsminister Helge Sander (V) er ude af Folketinget efter sammenlagt 20 år. Han blev slået af to unge Venstre-løver i Vestjylland, og han overvejer nu at genoptage arbejdet som journalist, hvilket han blev uddannet til i 1972.

Læs også:
Både Sander og Sahl-Madsen ude af Folketinget

Det opnåede Charlotte Sahl-Madsen på 571 dage

Er denne mand Danmarks næste it-minister?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Computerworld
Tesla ramt af omfattende it-nedbrud: Brugere kan ikke låse bilen op via appen
Tesla ramt af store tekniske vanskeligheder, der har fået interne og eksterne systemer til at gå ned. Tesla-ejere har ikke kunne forbindes til bilerne via appen.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Midt i en Corona-tid: Holder du sikre og brugervenlige onlinemøder?
Åbne kontormiljøer, personlige møder, teambuilding og håndtryk har tidligere været en del af hverdagen for mange danske virksomheder, men det har covid-19 ændret på. Tidligere klassiske arbejdsformer er blevet erstattet af nye og mange medarbejdere arbejder f.eks. hjemmefra, på skift eller under nye og mere beskyttede forhold. Denne nye virkelighed har resulteret i en større produktivitet og effektivitet blandt de medarbejdere, som trives med at arbejde hjemmefra. Eksempler som øget fokus, effektiv brug af tid og færre forstyrrelser er blandt de positive tendenser. Det har fået flere ledere til at overveje at implementere muligheder for fleksible arbejdsmiljøer og faste hjemmearbejdsdage. Er det også tilfældet i din virksomhed? Hvis ja, så læs med i denne e-guide og find inspiration til, hvordan din virksomhed kan opnå de største fordele med online møder baseret på Cisco Webex.