Flere it-politikere færdige på Christiansborg

Valget var ikke skånsomt mod landets it-ordførere. Flere er nu i fuld gang med at pakke deres ting for at forlade Christiansborg. Få overblikket over de vragede it-politikere her.

Læs også:
Både Sander og Sahl-Madsen ude af Folketinget

Det opnåede Charlotte Sahl-Madsen på 571 dage


Er denne mand Danmarks næste it-minister?

Socialdemokraternes it-ordfører, Yildiz Akdogan, var i weekenden først jublende lykkelig over at blive genvalgt til Folketinget med et tillægsmandat i Københavns Storkreds, efter en personlig stemmehøst på 2.599 stemmer.

Men efter en fintælling røg socialdemokraternes tillægsmandat i stedet til Torben Hansen fra Østjyllands Storkreds, hvilket betyder, at Yildiz Akdogan er færdig på Christiansborg i denne omgang.

Den 38-årige it-politiker med tyrkiske rødder har fortalt til flere medier, at hun nu vil bruge tiden til at sunde sig oven på valg-nederlaget og ganske givet vil gøre brug af sin cand.scient.pol.-uddannelse, når hun skal ud og søge job igen.

Færdig og frivilligt ude
Oppe i Nordjylland røg it-ordfører fra Konservative, Daniel Rugholm, også ud, efter det sårede borgerlige parti mistede to mandater.

Tidligere gruppeformand og udenrigsminister Lene Espersen nappede det tilbageværende konservative mandat i Nordjylland, mens Daniel Rugholm og Tage Leegaard er historie på Christiansborg.

SF's it-ordfører, Hanne Agersnap, er også færdig i Folketinget, men det sker efter eget valg og af helbredsmæssige årsager.

110 stemmer fra Borgen
De Konservatives nu tidligere videnskabsminister, Charlotte Sahl-Madsen, blev aldrig valgt ind på Christiansborg, efter hun i februar 2010 blev udpeget som videnskabsminister af daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Hun måtte sammen med partiets ordfører og tidligere kulturminister, Carina Christensen, strække våben i en tæt kamp i Sydjylland, hvor Mike Legarth fik det eneste konservative mandat - blot 110 personlige stemmer foran Charlotte Sahl-Madsen.

"Jeg kom ind i Folketinget fra en erhvervskarriere. Og at dømme ud fra beskederne på min telefonsvarer i dag, så er der gode muligheder for mig. Men jeg er ikke færdig med politik," forklarede Charlotte Sahl-Madsen til DR, efter det lå klart, at hun må vente nogle år, før hun får chancen for at sætte sig på en af Christiansborgs 179 politikerpladser.

Også den tidligere videnskabsminister Helge Sander (V) er ude af Folketinget efter sammenlagt 20 år. Han blev slået af to unge Venstre-løver i Vestjylland, og han overvejer nu at genoptage arbejdet som journalist, hvilket han blev uddannet til i 1972.

Læs også:
Både Sander og Sahl-Madsen ude af Folketinget

Det opnåede Charlotte Sahl-Madsen på 571 dage

Er denne mand Danmarks næste it-minister?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Blandt 18.000 indberetninger om databrud er menneskefejl den mest almindelige: Sådan undgår din virksomhed de mest basale databrud
18.000 anmeldelser om databrud er tikket ind hos Datatilsynet siden siden GDPR-loven trådte i kraft. "Mange af de fejl, som vi ser, beror på relativt banale fejl,” lyder det fra tilsynets it-sikkerhedspecialist Allan Frank. Se her, hvordan du relativt nemt kan undgå dem.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.