Folketinget ramt af stort TDC-nedbrud på valgaften

Politikerne på Christiansborg har på valgaftenen været ramt af et stort mobil-nedbrud sammen med 40.000 andre TDC-abonnenter i Storkøbenhavn.

Da teleselskabet TDC torsdag klokken 17.20 blev ramt af et stort nedbrud på mobil-net, bredbånd og TDC TV, blev omkring 40.000 københavneres mobiltelefoner helt stille samtidig med, at de ikke kunne gå på internettet.

Nedbruddet ramte uheldigvis også de 179 folketingsmedlemmers iPhone-telefoner, da Christiansborg kører med TDC-abonnement.

Det har besværliggjort kommunikationen på en hektisk valgaften.

"Jeg ved, at flere folketingsmedlemmernes telefoner er ramt, og de kan ikke komme i kontakt med omverdenen," fortæller Christiansborgs it-chef, Ole Søndergaard, til Computerworld.

1.000 på Christiansborg ramt
Nedbruddet betyder altså, at omkring 1.000 telefoner tilhørende medarbejdere, parti-ansatte og folketingsmedlemmer på Christiansborg har haft flimrende mobildækning i løbet af årets suverænt største politiske begivenhed.

Det har ifølge Ole Søndergaard ikke været helt umuligt at ringe eller sms'e til Helle Thorning-Schmidt (S), Lars Løkke Rasmussen (V) eller nogen af de andre folketingsmedlemmer på valgaftenen.

"Vi kan se på telefonerne, at der er netdækning nogle gange, mens det andre gange er umuligt at komme igennem. Vi har oplyst alle journalister og samtlige brugere af vores systemer om, at nettet er ustabilt. Og folk lader da også til at tage det meget pænt," forklarer Ole Søndergaard.

Han roser TDC for at holde folketinget underrettet undervejs i nedbruddet.

Ukendt fejl
Pressechef Lasse Bastkjær Jensen fra TDC beklager fejlen, som blev rettet torsdag aften klokken 20.40.

Han ved dog endnu ikke præcis, hvad fejlen skyldtes, udover det drejer sig om en intern teknisk fejl, der altså ikke har rod i kabelovergravninger.

"Ved 20-tiden begyndte det at se fornuftigt ud med fejlretningen, og jeg skal selvfølgelig beklage nedbruddet, som jo desværre også ramte Christiansborg på en meget travl aften," fortæller han til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.