Artikel top billede

Folketinget ramt af stort TDC-nedbrud på valgaften

Politikerne på Christiansborg har på valgaftenen været ramt af et stort mobil-nedbrud sammen med 40.000 andre TDC-abonnenter i Storkøbenhavn.

Da teleselskabet TDC torsdag klokken 17.20 blev ramt af et stort nedbrud på mobil-net, bredbånd og TDC TV, blev omkring 40.000 københavneres mobiltelefoner helt stille samtidig med, at de ikke kunne gå på internettet.

Nedbruddet ramte uheldigvis også de 179 folketingsmedlemmers iPhone-telefoner, da Christiansborg kører med TDC-abonnement.

Det har besværliggjort kommunikationen på en hektisk valgaften.

"Jeg ved, at flere folketingsmedlemmernes telefoner er ramt, og de kan ikke komme i kontakt med omverdenen," fortæller Christiansborgs it-chef, Ole Søndergaard, til Computerworld.

1.000 på Christiansborg ramt

Nedbruddet betyder altså, at omkring 1.000 telefoner tilhørende medarbejdere, parti-ansatte og folketingsmedlemmer på Christiansborg har haft flimrende mobildækning i løbet af årets suverænt største politiske begivenhed.

Det har ifølge Ole Søndergaard ikke været helt umuligt at ringe eller sms'e til Helle Thorning-Schmidt (S), Lars Løkke Rasmussen (V) eller nogen af de andre folketingsmedlemmer på valgaftenen.

"Vi kan se på telefonerne, at der er netdækning nogle gange, mens det andre gange er umuligt at komme igennem. Vi har oplyst alle journalister og samtlige brugere af vores systemer om, at nettet er ustabilt. Og folk lader da også til at tage det meget pænt," forklarer Ole Søndergaard.

Han roser TDC for at holde folketinget underrettet undervejs i nedbruddet.

Ukendt fejl

Pressechef Lasse Bastkjær Jensen fra TDC beklager fejlen, som blev rettet torsdag aften klokken 20.40.

Han ved dog endnu ikke præcis, hvad fejlen skyldtes, udover det drejer sig om en intern teknisk fejl, der altså ikke har rod i kabelovergravninger.

"Ved 20-tiden begyndte det at se fornuftigt ud med fejlretningen, og jeg skal selvfølgelig beklage nedbruddet, som jo desværre også ramte Christiansborg på en meget travl aften," fortæller han til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere