Er denne mand Danmarks næste it-minister?

Flere kilder peger på 35-årig politiker fra De Radikale som Danmarks næste it-minister, hvis rød blok vinder valget.

Læs også:
Nyt ministerium skal sætte it på dagsordenen

Rød blok vil lukke Videnskabsministeriet

Ministerkabalen er måske ved at gå op for Helle Thorning-Schmidt (S), der ifølge de fleste meningsmålinger er topfavorit til at blive Danmarks første kvindelige statsminister nogensinde.

Det skriver formiddagsavisen B.T., der samtidig har dannet den røde bloks ministerhold efter "fortrolige samtaler med centrale kilder i S, SF og De Radikale," som avisen skriver.

På posten som videnskabsminister med ansvar for forskning, teknologi og udvikling i Danmark, ligger De Radikales næstformand, 35-årige Morten Østergaard, som også er partiets it-ordfører igennem flere år.

"Den teknologibegejstrede Østergaard siges at ville befinde sig fint på pladsen," lyder B.T.'s skudsmål af Morten Østergaard som videnskabsminister.

Det bliver radikalt
Også politisk redaktør i DR Ask Rostrup har set sig lun på Morten Østergaard som landets kommende videnskabsminister, hvis magten skifter farve fra blå til rød.

"Mit bedste bud vil være Morten Østergaard eller Camilla Hersom fra Radikale Venstre. Jeg tror, at Christine Antorini fra S bliver undervisningsminister, og at De Radikale derfor vil insistere på at få denne post," forklarer Ask Rostrup til Computerworld.

Netop Camilla Hersom (R) og Christine Antorini (S) har B.T. tippet til at sætte sig på bagsædet i ministerbilerne for henholdsvis Fødevareministeriet og Undervisningsministeriet.

Ask Rostrup påpeger dog over for Computerworld, at en person fra De Radikale er det mest oplagte bud på landets kommende it-minister.

"Der er jo ingen tvivl om, at De Radikale er bannerfører for digitale effektiviseringer i velfærdssektoren og generelt," begrunder han sit synspunkt.

En stærk minister er velkommen
DR's politiske redaktør forklarer endvidere, at Morten Østergaard som næstformand i De Radikale måske er en for tung politiker til at placere i Videnskabsministeriet, hvis ikke posten kommer til at fylde mere i landskabet.

"Det kommer an på ministeren og vedkommendes gennemslagskraft. Formelt vil Videnskabsministeriet sandsynligvis fortsat ligge lavt i hierarkiet, men hvis det i modsætning til tidligere bliver ledet af en stærk minister, så vil det jo også kunne give en stærkere placering," siger Ask Rostrup.

Morten Østergaard ønsker ikke selv at spekulere i sin eventuelle rolle som chef i Videnskabsministeriet eller kommentere på, hvorvidt han er blevet foreslået posten.

"Nu skal vi lige vinde valget først. Derefter skal vi finde ud af, om vi skal med i en regering. Og hvis vi deltager i en regering, så kan vi altid finde ud af, hvilke ministerposter, vi skal have," siger Morten Østergaard til Computerworld.

Flere ministerier i spil
Om Morten Østergaard eller en anden kan titulere sig som decideret videnskabsminister på den anden side af valget, er yderst tvivlsomt.

For hvis rød blok vinder valget, har Socialdemokraterne bedyret, at Videnskabsministeriet skal lukkes ned og resortområderne fordels anderledes.

Blå blok har også bejlet til De Radikale under valgkampen.

Og statsminister Lars Løkke Rasmussen har så sent som i går forklaret, at hvis den borgerlige regering forbliver på magten, så er han klar med et nyt moderniseringsministerium, der i høj grad skal fokusere på teknologi og udvikling.

Læs også:
Nyt ministerium skal sætte it på dagsordenen

Rød blok vil lukke Videnskabsministeriet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.