Opråb til regeringen: Har I helt glemt it til folkeskolen?

En samlet it-branche nikker blidt og ryster kraftigt på hovedet af it-ambitionerne i regeringsgrundlaget. Læs her hvorfor.

Læs også:
Her er den nye regerings it-planer med Danmark

It-branchen efter ny regering: Er vi købt eller solgt?

De kom.

De vandt.

De præsenterede et regeringsgrundlag.
 
Den nye regering er på plads - sådan da - og i går fremlagde den sit regeringsgrundlag, hvor der var flere it-initiativer blandt de mange ord i den 80 siders rapport, der var blevet til på Crown Plaza-hotellet på Amager i København.
 
Savner prominent placering
Alligevel er it-industrien ikke ligefrem jublende lykkelig efter regeringens præsentation.
 
"Vi savner en mere fremtrædende placering af digitaliseringen som en løftestang til væksten her i landet. Selv om der er en del om velfærdsteknologi, så mangler hele skoleområdet med sin fysiske infrastruktur og planer for at hjælpe lærerne," lyder skudsmålet fra formanden for it-interesseorganisationen Dansk IT, Klaus Kvorning Hansen.
 
Han vurderer, at den nye regerings it-udspil ikke er revolutionært i forhold til den tidligere regerings digitaliseringsstrategi.
 
"Jeg har virkelig svært ved at se nogle væsentlige forskelle i de to udspil," forklarer Klaus Kvorning Hansen.
 
Bekymring hos IT-Branchen
Heller ikke it-brancheforeningen IT-Branchen er imponeret over statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) regeringsgrundlag set med it-briller. 

"Vi kan godt være bekymrede for, om regeringsgrundlaget vil indfri de høje digitale ambitioner, som alle partierne i regeringen tidligere har fremlagt. It fylder ikke så meget som håbet, dog er der gode tiltag inden for eksempelvis velfærdsteknologi og grøn teknologi," fortæller IT-Branchens administrerende direktør, Morten Bangsgaard.
 
Han ser også på opsplitningen af den nu nedlagte IT- og Telestyrelsen med blandede følelser.
 
"Vi havde gerne set ansvaret for digitalisering samlet. Men der er også fordele i den nye opdeling i flere ministerier. Den store udfordring bliver koordinering og at få et solidt forankret fokus på rammevilkårene for it-erhvervet," fortæller Morten Bangsgaard.
 
Mangler innovation og produktivet
Heller ikke hos Dansk Industris it-forening, ITEK, er der udelt begejstring, selv om ITEK-direktør Tom Togsverd noterer sig flere positive elementer som eksempelvis telemedicinske satsninger, energieffektiviseringer og en fjernelse af multimedieskatten.
 
"Der er dog også mange områder, hvor teknologi kunne være en vigtig enabler, men hvor det ikke nævnes. Det gælder for folkeskoleområdet, hvor ordet 'it' ikke forekommer, og så gælder det styrket forskning, innovation og øget produktivitet i virksomhederne," siger Tom Togsverd.
 
Han udtrykker også en svag forundring over, at Videnskabsministeriet mister it- og teleområdet til andre ministerier.
 
"Vi håber, at det skal udlægges som en styrke, at de centrale ministerier nu vil komme mere på banen," lyder det fra ITEK-direktøren.
 
Alle tre brancheorganisationer, Dansk IT, IT-Branchen og ITEK, melder sig klar til at hjælpe den nye regering med en kommende digitaliseringsstrategi, der skal afløse Løkke-regeringens ditto.

Læs også:
Her er den nye regerings it-planer med Danmark

It-branchen efter ny regering: Er vi købt eller solgt?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Se kortet: Disse steder i Danmark er der ingen mobildækning
Danmark har generelt god mobildækning sammenlignet med andre lande, alligevel er der fortsat områder uden dækning. Se dem her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.