Artikel top billede

Opråb til regeringen: Har I helt glemt it til folkeskolen?

En samlet it-branche nikker blidt og ryster kraftigt på hovedet af it-ambitionerne i regeringsgrundlaget. Læs her hvorfor.

Læs også:
Her er den nye regerings it-planer med Danmark

It-branchen efter ny regering: Er vi købt eller solgt?

De kom.

De vandt.

De præsenterede et regeringsgrundlag.
 
Den nye regering er på plads - sådan da - og i går fremlagde den sit regeringsgrundlag, hvor der var flere it-initiativer blandt de mange ord i den 80 siders rapport, der var blevet til på Crown Plaza-hotellet på Amager i København.
 
Savner prominent placering
Alligevel er it-industrien ikke ligefrem jublende lykkelig efter regeringens præsentation.
 
"Vi savner en mere fremtrædende placering af digitaliseringen som en løftestang til væksten her i landet. Selv om der er en del om velfærdsteknologi, så mangler hele skoleområdet med sin fysiske infrastruktur og planer for at hjælpe lærerne," lyder skudsmålet fra formanden for it-interesseorganisationen Dansk IT, Klaus Kvorning Hansen.
 
Han vurderer, at den nye regerings it-udspil ikke er revolutionært i forhold til den tidligere regerings digitaliseringsstrategi.
 
"Jeg har virkelig svært ved at se nogle væsentlige forskelle i de to udspil," forklarer Klaus Kvorning Hansen.
 
Bekymring hos IT-Branchen
Heller ikke it-brancheforeningen IT-Branchen er imponeret over statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) regeringsgrundlag set med it-briller. 

"Vi kan godt være bekymrede for, om regeringsgrundlaget vil indfri de høje digitale ambitioner, som alle partierne i regeringen tidligere har fremlagt. It fylder ikke så meget som håbet, dog er der gode tiltag inden for eksempelvis velfærdsteknologi og grøn teknologi," fortæller IT-Branchens administrerende direktør, Morten Bangsgaard.
 
Han ser også på opsplitningen af den nu nedlagte IT- og Telestyrelsen med blandede følelser.
 
"Vi havde gerne set ansvaret for digitalisering samlet. Men der er også fordele i den nye opdeling i flere ministerier. Den store udfordring bliver koordinering og at få et solidt forankret fokus på rammevilkårene for it-erhvervet," fortæller Morten Bangsgaard.
 
Mangler innovation og produktivet
Heller ikke hos Dansk Industris it-forening, ITEK, er der udelt begejstring, selv om ITEK-direktør Tom Togsverd noterer sig flere positive elementer som eksempelvis telemedicinske satsninger, energieffektiviseringer og en fjernelse af multimedieskatten.
 
"Der er dog også mange områder, hvor teknologi kunne være en vigtig enabler, men hvor det ikke nævnes. Det gælder for folkeskoleområdet, hvor ordet 'it' ikke forekommer, og så gælder det styrket forskning, innovation og øget produktivitet i virksomhederne," siger Tom Togsverd.
 
Han udtrykker også en svag forundring over, at Videnskabsministeriet mister it- og teleområdet til andre ministerier.
 
"Vi håber, at det skal udlægges som en styrke, at de centrale ministerier nu vil komme mere på banen," lyder det fra ITEK-direktøren.
 
Alle tre brancheorganisationer, Dansk IT, IT-Branchen og ITEK, melder sig klar til at hjælpe den nye regering med en kommende digitaliseringsstrategi, der skal afløse Løkke-regeringens ditto.

Læs også:
Her er den nye regerings it-planer med Danmark

It-branchen efter ny regering: Er vi købt eller solgt?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere