Bliver it-ministre stemt hjem til det mørke Jylland?

For den nuværende og tidligere videnskabsminister ligner folketingsvalget 2011 en returbillet til Jylland, da meningsmålingerne peger på et svært valg for de to.

Danmarks nuværende videnskabsminister, Charlotte Sahl-Madsen (K), og tidligere videnskabsminister, Helge Sander (V), ser ud til at tabe stoledansen på Christiansborg.

Charlotte Sahl-Madsen blev i foråret 2010 valgt som minister uden at sidde i Folketinget, og det kan nu blive endog meget svært for hende at få møvet sig ind på Borgen.

For videnskabsministeren skal ud og klare en hård slutspurt mod to andre profiler fra De Konservative i Sydjyllands Storkreds, hvor der ifølge meningsmålingerne kun er ét konservativt mandat i spil.

Charlotte Sahl-Madsens kampfæller fra eget parti bliver politisk ordfører Carina Christensen og partiets tidligere it-ordfører og nuværende skatte- og finansordfører, Mike Legarth, der har den fordel, at han som tidligere borgmester i Vamdrup er et kendt ansigt i lokalområdet.

Det skriver Altinget.dk.

Drama i Herning
Også den tidligere videnskabsminister, Helge Sander, har efter 12 opstillinger og lige så mange valg til folketinget nu kniven på struben i det jyske.

Det valg-drama er også baseret på meningsmålinger, der viser, at Venstre står til at få blot fem mandater i Vestjyllands Storkreds mod de nuværende seks.

Og hvis det sker, så ryger herningborgeren Helge Sander ud af folketinget, efter han i alt har siddet på Christiansborg i 20 år efter en pause mellem 1998 og 2005. Helge Sander har været videnskabsminister i godt otte år.

Helge Sanders Venstre-mandat bliver højst sandsynligt overtaget af Enhedslistens Henning Dohn, der ligeledes kommer fra Herning.

Hvis Helge Sander ikke bliver genvalgt, så overvejer han at kaste sig over sit gamle arbejde som journalist. Det skriver TV2-Midtvest.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Blandt 18.000 indberetninger om databrud er menneskefejl den mest almindelige: Sådan undgår din virksomhed de mest basale databrud
18.000 anmeldelser om databrud er tikket ind hos Datatilsynet siden siden GDPR-loven trådte i kraft. "Mange af de fejl, som vi ser, beror på relativt banale fejl,” lyder det fra tilsynets it-sikkerhedspecialist Allan Frank. Se her, hvordan du relativt nemt kan undgå dem.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.