Bliver it-ministre stemt hjem til det mørke Jylland?

For den nuværende og tidligere videnskabsminister ligner folketingsvalget 2011 en returbillet til Jylland, da meningsmålingerne peger på et svært valg for de to.

Danmarks nuværende videnskabsminister, Charlotte Sahl-Madsen (K), og tidligere videnskabsminister, Helge Sander (V), ser ud til at tabe stoledansen på Christiansborg.

Charlotte Sahl-Madsen blev i foråret 2010 valgt som minister uden at sidde i Folketinget, og det kan nu blive endog meget svært for hende at få møvet sig ind på Borgen.

For videnskabsministeren skal ud og klare en hård slutspurt mod to andre profiler fra De Konservative i Sydjyllands Storkreds, hvor der ifølge meningsmålingerne kun er ét konservativt mandat i spil.

Charlotte Sahl-Madsens kampfæller fra eget parti bliver politisk ordfører Carina Christensen og partiets tidligere it-ordfører og nuværende skatte- og finansordfører, Mike Legarth, der har den fordel, at han som tidligere borgmester i Vamdrup er et kendt ansigt i lokalområdet.

Det skriver Altinget.dk.

Drama i Herning
Også den tidligere videnskabsminister, Helge Sander, har efter 12 opstillinger og lige så mange valg til folketinget nu kniven på struben i det jyske.

Det valg-drama er også baseret på meningsmålinger, der viser, at Venstre står til at få blot fem mandater i Vestjyllands Storkreds mod de nuværende seks.

Og hvis det sker, så ryger herningborgeren Helge Sander ud af folketinget, efter han i alt har siddet på Christiansborg i 20 år efter en pause mellem 1998 og 2005. Helge Sander har været videnskabsminister i godt otte år.

Helge Sanders Venstre-mandat bliver højst sandsynligt overtaget af Enhedslistens Henning Dohn, der ligeledes kommer fra Herning.

Hvis Helge Sander ikke bliver genvalgt, så overvejer han at kaste sig over sit gamle arbejde som journalist. Det skriver TV2-Midtvest.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apple lider vist af idétørke - men slipper alligevel rimelig godt afsted med det nye Watch Series 6
Computerworld tester: Der er ikke meget nyt at spore i Apples nye Watch, alligevel er det svært at anbefale andet en et Apple Watch.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Skab værdi med det samme med Cloud SIEM
Opsporing og respons er to kritiske punkter i den igangværende rejse mod at forbedre din virksomheds sikkerhed. I takt med at trusselslandskabet bliver mere og mere komplekst, så vil en effektiv sporing og responsprogram hjælpe dig med at se truslerne tidligt, og minimere chancen for at angrebet lykkes – kan du undvære det? I dette whitepaper viser vi dig, hvordan du allerede kan se værdien efter få dage og ikke uger eller måneder.