Både Sander og Sahl-Madsen ude af Folketinget

En valggyser i Sydjylland og en plads for lidt i Vestjylland sender den nuværende og forhenværende videnskabsminister uden for porten til politikken på Christiansborg.

Læs også:
Det opnåede Charlotte Sahl-Madsen på 571 dage

Er denne mand Danmarks næste it-minister?


Hverken videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) eller forgængeren, Helge Sander (V), fik sat sig på en af de 179 taburetter på Christiansborg, efter de personlige stemmer fra folketingsvalget er gjort op.

Den nuværende videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen røg som forventet ud i en valggyser i Sydjylland mod Mike Legarth og Carina Christensen, hvor de to kvinder trak de korteste strå blandt de tre konservative kamphaner.

Den tidligere videnskabsminister Helge Sander røg, trods et stemmemæssigt godt valg til Venstre, ud i Vestjylland, hvor han tabte mod to unge Venstre-løver, Espen Lunde-Larsen, 32 og Thomas Nolsøe Danielsen, 27.

Det skriver Berlingske Tidende.

En kort, en lang
Charlotte Sahl-Madsen fik 571 dage som videnskabsminister, efter hun den 22. februar blev søsat som helt ubeskrevet blad på den politiske scene.

Således blev hun udnævnt til videnskabsminister uden at sidde i folketinget, og det skulle altså ikke blive i denne ombæring.

Helge Sander var derimod en veteran-minister, da han i februar 2010 takkede af som videnskabsminister efter 3.011 dage på posten.

Endnu er den næste videnskabsminister ikke fundet, men De Radikales næstformand og it-ordfører, Morten Østergaard, anses af flere som en af top-aspiranterne til at sidde som minister for videnskab, udvikling og teknologi i Danmark.

Læs også:
Det opnåede Charlotte Sahl-Madsen på 571 dage

Er denne mand Danmarks næste it-minister?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

01. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Se billederne: Her er det tophemmelige spiondatacenter på Amager
På sydspidsen af Amager ligger Sandagergård, der huser et hemmeligt datacenter tilhørende Forsvarets Efterretningstjeneste. Datacentret, der er bygget med hjælp fra amerikanske NSA-agenter, driver et avanceret spionværktøj, der er brugt til at spionere mod danskere.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Vil du med på vej mod den moderne dataestate?
At gøre data tilgængelig, men hurtigst og med de færreste ressourcer, er de første og nødvendige skridt mod en moderne dataestate. Tiden er inde til, at du bevæger dig ned af den digitale landevej, der fører til hurtige og konsistente svar på simple forretningsspørgsmål. Vi giver her et bud på, hvordan du kommer igang.