Både Sander og Sahl-Madsen ude af Folketinget

En valggyser i Sydjylland og en plads for lidt i Vestjylland sender den nuværende og forhenværende videnskabsminister uden for porten til politikken på Christiansborg.

Læs også:
Det opnåede Charlotte Sahl-Madsen på 571 dage

Er denne mand Danmarks næste it-minister?


Hverken videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) eller forgængeren, Helge Sander (V), fik sat sig på en af de 179 taburetter på Christiansborg, efter de personlige stemmer fra folketingsvalget er gjort op.

Den nuværende videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen røg som forventet ud i en valggyser i Sydjylland mod Mike Legarth og Carina Christensen, hvor de to kvinder trak de korteste strå blandt de tre konservative kamphaner.

Den tidligere videnskabsminister Helge Sander røg, trods et stemmemæssigt godt valg til Venstre, ud i Vestjylland, hvor han tabte mod to unge Venstre-løver, Espen Lunde-Larsen, 32 og Thomas Nolsøe Danielsen, 27.

Det skriver Berlingske Tidende.

En kort, en lang
Charlotte Sahl-Madsen fik 571 dage som videnskabsminister, efter hun den 22. februar blev søsat som helt ubeskrevet blad på den politiske scene.

Således blev hun udnævnt til videnskabsminister uden at sidde i folketinget, og det skulle altså ikke blive i denne ombæring.

Helge Sander var derimod en veteran-minister, da han i februar 2010 takkede af som videnskabsminister efter 3.011 dage på posten.

Endnu er den næste videnskabsminister ikke fundet, men De Radikales næstformand og it-ordfører, Morten Østergaard, anses af flere som en af top-aspiranterne til at sidde som minister for videnskab, udvikling og teknologi i Danmark.

Læs også:
Det opnåede Charlotte Sahl-Madsen på 571 dage

Er denne mand Danmarks næste it-minister?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.